- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tuzlu Kurabiye Tarifleri
- Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tarif
Tuzlu Kurabiye Tarifi
Kurabiyeler, her yaştan insanın keyifle tükettiği, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Ancak bazen farklı tatlar denemek isteyebilirsiniz. İşte size aynı kurabiye hamurundan üç farklı lezzetli kurabiye yapmanın ipuçları! Bugün tuzlu kurabiyeler arasında en popüler olan üç çeşidi yapacağız: haşhaşlı kurabiye, çörek otlu kurabiye ve kırmızı biberli kurabiye tariflerini sizlerle paylaşacağız. Şimdi, bu harika tereyağlı tuzlu kurabiyelerin nasıl yapıldığına birlikte göz atalım!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
55 Dakika
6-8 Kişilik
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 7B
- 53
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
2 adet yumurta sarısı
30 g toz şeker
10 g kaya tuzu
10 g kabartma tozu
10 g pul biber
20 g çörek otu
20 g haşhaş
Üzerine Sürmek için:
1 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- 1Unu geniş bir kaba alıp, kaşar peyniri ve baharatlar (pul biber, haşhaş, çörek otu) haricinde bütün malzemeleri yoğurun.
- 2Hamuru 3 parçaya bölüp, bir parçaya rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi, bir parçaya çörek otu, bir parçaya haşhaşı katarak, eşit şekilde dağılana kadar yoğurun.
- 3Hamurlara ayrı ayrı rulo şekli verip streç filme sarın ve buzlukta 15 dakika bekletin.
- 4Fırını 170°C’de ısıtın.
- 5Kurabiye hamurunu buzluktan çıkarıp, parmak kalınlığında parçalar kesin.
- 6Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Bir kasede yumurta sarısı ve kremayı karıştırın. Kurabiyelerin üzerine sürün.
- 7Isıttığınız fırında 18-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.5
11 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?