Tarif

Karnabahar Graten Tarifi

Atıksız Mutfak Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü, kış aylarında bolca tüketilen ve en sağlıklı sebzeler arasında yer alan Karnabahar! Karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak enfes karnabahar graten tarifi nasıl yapılır? Fırında karnahabar graten yapımının tüm püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
50 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 14B
  • 47
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy karnabahar
40 ml sıvı yağ
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
30 g un
100 ml Pınar Süt
Pınar
200 g Pınar Yoğurt
Pınar
1 adet yumurta
8 g tuz
5 g karabiber
50 g Pınar Kaşar Peyniri, rendelenmiş
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharın dal ve sap kısımlarını ayırın. Sap kısımlarını bir kenara ayırın. Dal kısımlarını yıkayıp 15 dakika kadar haşlayın. Haşlanan karnabaharları soğutun.
  • Bu sırada tavaya tereyağı ve sıvı yağı ekleyin, üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan unun üzerine sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra yoğurt, yumurta tuz ve karabiber ekleyip hızlıca karıştırın.
  • Soğuyan karnabaharları bir fırın kabına alın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Rendelenmiş kaşar peyniriyle üzerini kaplayın.
  • Fırına girmeye hazır olan karnabahar grateni önceden ısıtılmış 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin (ortalama 20 dakika). Ardından sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
3.7
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Tulum Peynirli Girit Kabağı Tarifi
approved
42B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yeşil Elmalı Sandviç Tarifi
15 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pastırma Cipsli Bostan Patlıcan Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 28.02.2023

Ellerine sağlık şefim. Karnabahar da en sevdiğim lezzet 😋

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 02.03.2023

Çok teşekkür ederim Esra 🙏👩‍🍳🌸