- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Kayısılı Islak Kek Tarifi
Tarif
Kayısılı Islak Kek Tarifi
Kayısı mevsiminde yapılabilecek en lezzetli kek tarifi sizlerle, kayısılı ıslak kek nasıl yapılır?
65 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 109
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g bitter çikolata
250 g margarin
5 adet yumurta
50 g toz şeker
140 g un
160 g toz badem
10 g kabartma tozu
250 g kayısı
Nasıl Yapılır?
- 1Bitter çikolata ve margarini ısıya dayanıklı bir cam kaseye alıp benmari usulü eritin.
- 2Ayrı bir yerde yumurta ve toz şekeri mikserle güzelce çırpın.
- 3Un, kabartma tozu, toz badem ve eriyen bitter çikolatayı sırayla yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
- 4Kayısıları ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkartın.
- 523 cm'lik kek kalıbını yağlayın, kayısıları kalıbın dibine sıralayın ve üzerine kek harcını boşaltın.
- 6Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında 40-45 dakika kadar pişirin, daha sonra ılık olarak servis yapabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
30 Dakika
2-4 Kişilik
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
75 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.