Tarif

Kayısılı Islak Kek Tarifi

Kayısı mevsiminde yapılabilecek en lezzetli kek tarifi sizlerle, kayısılı ıslak kek nasıl yapılır?
65 Dakika
6-8 Kişilik
Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Kayısılı Islak Kek Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 106
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g bitter çikolata
250 g margarin
5 adet yumurta
50 g toz şeker
140 g un
160 g toz badem
10 g kabartma tozu
250 g kayısı

Nasıl Yapılır?

  • Bitter çikolata ve margarini ısıya dayanıklı bir cam kaseye alıp benmari usulü eritin.
  • Ayrı bir yerde yumurta ve toz şekeri mikserle güzelce çırpın.
  • Un, kabartma tozu, toz badem ve eriyen bitter çikolatayı sırayla yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
  • Kayısıları ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkartın.
  • 23 cm'lik kek kalıbını yağlayın, kayısıları kalıbın dibine sıralayın ve üzerine kek harcını boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında 40-45 dakika kadar pişirin, daha sonra ılık olarak servis yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Çikolatalı Kırmızı Kadife Kurabiye Tarifi
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kızılcıklı Bar Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
10B Görüntüleme
Böğürtlen Marmelatlı Kek Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.