- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Keçiboynuzlu Cheesecake Tarifi
Tarif
Keçiboynuzlu Cheesecake Tarifi
Keçiboynuzlu cheesecake yemediğinizi duyar gibiyiz, o halde haydi mutfağa. Keçiboynuzu soslu aromatik cheesecake nasıl yapılır?
40 Dakika
8-10 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Çırpma
Paylaş
- 16B
- 32
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g toz şeker
10 g limon suyu
10 adet yaprak jelatin
10 g keçiboynuzu özü
100 g oreo bisküvi
50 g ceviz
Nasıl Yapılır?
- 1Pınar Beyaz'ı yumuşak ve pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
- 2Limon suyu, süt, ekşi krema ve kremayı ekleyip pürüzsüzleşene kadar çırpın.
- 3Yaklaşık 1,5 kg kadar harç elde edeceksiniz, bu harcı eşit miktara ikiye bölün.
- 4Harçlardan birine keçiboynuzu özünü ekleyin. Özü eklediğiniz ve rengi dönen harca 130 gr şeker ilave edin.
- 5Rengi beyaz kalan harca 220 gram şekeri ilave edin.
- 6Yaprak jelatinleri soğuk suda yumuşayana kadar bekletin, süzün. Ardından beş yaprak bir harca, beş yaprak diğer harca koyacak şekilde yedirin.
- 7Erittiğiniz 70 gr tereyağı ve elinizle parçaladığınız oreo ve cevizlerle tabanı hazırlayın.
- 8Bu iki renkteki harcı, 26 cm'lik kalıbın ortasından başlayacak şekilde 2 ayrı kepçeyle sırasıyla dökün.
- 9İsterseniz son olarak kürdanla harcın üstünde şekiller yaparak mermer (marble) görünüm de yaratabilirsiniz.
- 10Dolapta minimum 4 saat soğutun ve dilimleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Keçiboynuzu özünüzün yoğunluğuna göre tadına bakarak şekeri ayarlayın.
*26 cm'lik cheesecake kalıp kullanabilirsiniz!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.