Tarif

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Ağızda dağılan tadı ve nefis şerbetiyle geleneksel Kemalpaşa tatlısı tarifi: Kaymaklı tahinli Kemalpaşa tatlısı tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında şerbet yapmanın püf noktaları nelerdir? Evinizde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz Kemalpaşa tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? Tam ölçülü hazır Kemalpaşa tatlısı tarifi için hemen tıklayın!
30 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere
Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 5B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
35 adet kuru Kemalpaşa tatlısı (140 g)
700 ml su
500 g toz şeker
5 ml limon suyu
Sunum için:
kaymak
tahin
fındık kırığı

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için bir tencereye suyu ve toz şekeri alın. Şeker eriyene kadar ara ara karıştırarak ısıtın. Limon suyunu da ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın.
  • Şerbet kaynamaya başladığı zaman içerisine hazır olan Kemalpaşa tatlısını dökün. Ara ara nazikçe alt üst yaparak, 15-20 dakika şerbeti çekinceye kadar pişirin.
  • Kemalpaşa tatlıları şerbetini güzelce çekip yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve geniş bir servis tabağına alarak soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra tatlıları porsiyonluk servis tabaklarına alın, üzerlerine birer kaşık kaymak ekleyin ve bir tatlı kaşığı yardımıyla tahin dökün, kavrulmuş fındık kırığı serperek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
3.0
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
4-6 Kişilik
167B Görüntüleme
Fırında Bal Kabağı
45 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
551B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.