- Tarifler
- Zeytinyağlı ve Etli Yemek
- Keşkek Tarifi
Tarif
Keşkek Tarifi
Genellikle düğün ve bayramlarda karşımıza çıkan, Anadolu’da yörelere göre farklılık gösterebilen Keşkek tarifi nasıl yapılır? Keşkek yapmanın püf noktaları nelerdir?
180 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere

Paylaş
- 21B
- 155
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g aşurelik buğday
500 g kuzu ya da dana kuşbaşı et
2-2,5 l su
10 g kaya tuzu
40 g biber salçası
320 g haşlanmış nohut
Üzeri için:
kimyon
Nasıl Yapılır?
- 1Aşurelik buğdayı 1 gece önceden ıslatın.
- 2Kuzu kuşbaşı etleri su ve tuz ilave ederek ocağa koyun.
- 31.5 saat pişirdikten sonra süzdüğünüz buğdayı içine ilave edip, kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Lapa kıvamında olmasına dikkat edin ve gerekirse su ilave edin.
- 4Suyunu çekmeye başladığında tahta kaşık veya tokmakla dövmeye başlayın. Bu esnada biber salçasını ekleyin.
- 5Dövme işlemini yaklaşık yarım saat kadar sürdürün ve sonuna yakın haşlanmış nohutları ekleyin.
- 6Keşkek lime lime olunca altını kapatıp tamamını servis tabağına alın.
- 7Servis tabağındaki keşkeğin ortasına bir çukur açın, üzerine bolca kimyon gezdirin.
- 8Son olarak kızdırdığınız tereyağını ortasına dökerek sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Bakır bir tencere kullanmanızı öneririm.
*Kesinlikle 1 gece önceden buğdaylar suda bekletilmelidir.
*Kısık ateşte ağır ağır pişirilir.
*Tahta kaşık veya tokmakla sık sık ezerek karıştırılır.
*Servis esnasında tereyağı eritilmez hafif yakılır.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
3.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?