Tarif

Tahinli Hünkar Beğendi Tarifi

Tahinli hünkar beğendi tarifi...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Et Tarifleri
Tencere
Tahinli Hünkar Beğendi Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 42
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g bonfile
200 g ince kuşbaşı
1 adet kesilmiş kuru soğan
20 g ayçiçek yağı
8 g un
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g salça
1 adet domates
32 g tuz
4 adet közlenmiş soyulmuş patlıcan
40 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
35 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g ayçiçek yağı
300 g Pınar Süt
Pınar
50 g Pınar Krema
Pınar
15 g un
5 g tuz
20 g tahin

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye ayçiçek yağını ve tereyağı koyup kızdırın.
  • Soğanları kızartın.
  • Eti kavurun, unu ilave edin.
  • Bir dakika kavurup salçayı ilave edin.
  • Domatesi ilave edip, soteleyin.
  • Etlerin üzerini kapatacak kadar dökün.
  • 45 dakika ağır ateşte pişirin.
  • Garnitürüiçin patlıcanları közleyin.
  • Patlıcanları bıçakla ince ince kıyın.
  • Bir tencerede sütü kaynamaya bırakın.
  • Başka bir tencerede garnitür için ayrılmış yağı un ile kavurun.
  • 2 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın.
  • Pınar Sütü ilave edip tekrar ocağa koyun,koyu bir kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Patlıcanları ilave edin.
  • Tuzunu, Pınar Kaşarını ve Pınar Kremayı ekleyip karıştırın.
  • Ocaktan aldıktan sonra tahini koyup son kez karıştırın.

Püf Noktası

Tencerenin altını kapamadan 10 dakika önce tuzunu serpin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kilis Tava Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
406B Görüntüleme
Ali Ronay
Ali Ronay
Ronay’s Deli Kurucu Ortağı & Şefi
Kaz Ciğeri Klementine Tarifi
120 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Pırasalı Köfte Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.