- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Tahinli Hünkar Beğendi Tarifi
Tarif
Tahinli Hünkar Beğendi Tarifi
Tahinli hünkar beğendi tarifi...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 16B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g bonfile
200 g ince kuşbaşı
1 adet kesilmiş kuru soğan
20 g ayçiçek yağı
8 g un
20 g salça
1 adet domates
32 g tuz
4 adet közlenmiş soyulmuş patlıcan
15 g ayçiçek yağı
15 g un
5 g tuz
20 g tahin
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencereye ayçiçek yağını ve tereyağı koyup kızdırın.
- 2Soğanları kızartın.
- 3Eti kavurun, unu ilave edin.
- 4Bir dakika kavurup salçayı ilave edin.
- 5Domatesi ilave edip, soteleyin.
- 6Etlerin üzerini kapatacak kadar dökün.
- 745 dakika ağır ateşte pişirin.
- 8Garnitürüiçin patlıcanları közleyin.
- 9Patlıcanları bıçakla ince ince kıyın.
- 10Bir tencerede sütü kaynamaya bırakın.
- 11Başka bir tencerede garnitür için ayrılmış yağı un ile kavurun.
- 122 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın.
- 13Pınar Sütü ilave edip tekrar ocağa koyun,koyu bir kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirin.
- 14Patlıcanları ilave edin.
- 15Tuzunu, Pınar Kaşarını ve Pınar Kremayı ekleyip karıştırın.
- 16Ocaktan aldıktan sonra tahini koyup son kez karıştırın.
Püf Noktası
Tencerenin altını kapamadan 10 dakika önce tuzunu serpin.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.