Kısık Ateş
Tarif

Tahinli Hünkar Beğendi Tarifi

Tahinli hünkar beğendi tarifi...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Tahinli Hünkar Beğendi Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 43
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g bonfile
200 g ince kuşbaşı
1 adet kesilmiş kuru soğan
20 g ayçiçek yağı
8 g un
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g salça
1 adet domates
32 g tuz
4 adet közlenmiş soyulmuş patlıcan
40 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
35 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g ayçiçek yağı
300 g Pınar Süt
Pınar
50 g Pınar Krema
Pınar
15 g un
5 g tuz
20 g tahin

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye ayçiçek yağını ve tereyağı koyup kızdırın.
  • Soğanları kızartın.
  • Eti kavurun, unu ilave edin.
  • Bir dakika kavurup salçayı ilave edin.
  • Domatesi ilave edip, soteleyin.
  • Etlerin üzerini kapatacak kadar dökün.
  • 45 dakika ağır ateşte pişirin.
  • Garnitürüiçin patlıcanları közleyin.
  • Patlıcanları bıçakla ince ince kıyın.
  • Bir tencerede sütü kaynamaya bırakın.
  • Başka bir tencerede garnitür için ayrılmış yağı un ile kavurun.
  • 2 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın.
  • Pınar Sütü ilave edip tekrar ocağa koyun,koyu bir kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Patlıcanları ilave edin.
  • Tuzunu, Pınar Kaşarını ve Pınar Kremayı ekleyip karıştırın.
  • Ocaktan aldıktan sonra tahini koyup son kez karıştırın.

Püf Noktası

Tencerenin altını kapamadan 10 dakika önce tuzunu serpin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Hünkar Beğendi Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
373B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Patlıcan Güveci Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Etli Taze Fasulye Tarifi
80 Dakika
4-6 Kişilik
150B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.