add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kestane Şekeri

Şu görüntüye bakar mısınız? Siz de böylesine güzel kestane şekeri yapabilirsiniz.
150 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere
Kestane Şekeri

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kestane
800 g toz şeker
600 ml su
10 g vanilya
1/4 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Kestanelerin kabuklarını soyun ve iç kabukları ayrılıncaya kadar suda kaynatın. İç kabuklarını ayırın.
  • Toz şeker, vanilya ve suyu kaynatın. İçerisine 3-4 damla limon suyu ilave edin.
  • Kestaneleri bu şurubun içerisine atın ve kısık ateşte yaklaşık 2-2 buçuk saat kaynatın.
  • Ocaktan aldıktan sonra soğuyana kadar dışarıda soğuduktan sonra yaklaşık 8 saat buzdolabında şurubunda dinlenmesini ve şurubunu içine çekmesini sağlayın.
  • Servis ederken ister şurubunu süzerek, isterseniz de şuruplu olarak servis tabağına alın.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik