add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kestane Şekeri

Şu görüntüye bakar mısınız? Siz de böylesine güzel kestane şekeri yapabilirsiniz.
150 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli
Tencere
Kestane Şekeri

Malzeme Listesi

1 kg kestane
800 g toz şeker
600 ml su
10 g vanilya
1/4 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Kestanelerin kabuklarını soyun ve iç kabukları ayrılıncaya kadar suda kaynatın. İç kabuklarını ayırın.
  • Toz şeker, vanilya ve suyu kaynatın. İçerisine 3-4 damla limon suyu ilave edin.
  • Kestaneleri bu şurubun içerisine atın ve kısık ateşte yaklaşık 2-2 buçuk saat kaynatın.
  • Ocaktan aldıktan sonra soğuyana kadar dışarıda soğuduktan sonra yaklaşık 8 saat buzdolabında şurubunda dinlenmesini ve şurubunu içine çekmesini sağlayın.
  • Servis ederken ister şurubunu süzerek, isterseniz de şuruplu olarak servis tabağına alın.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Cevizli Ev Sarması
60 Dakika
4-6 Kişilik