Tarif

Kestane Şekeri

Şu görüntüye bakar mısınız? 😍 Siz de böylesine güzel kestane şekeri tabii ki yapabilirsiniz. Kestane şekeri tarifi nasıl yapılır?
150 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı
Tencere
Kestane Şekeri

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg iri boy kestane
400 g toz şeker
800 ml su
10 g vanilya
3 g limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Kestanelerin kabuklarını çok derin olmayacak şekilde bir kaç yerinden simetrik olarak çizin ardından yıkayın. Kaynayan suda ortalama 15 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk sudan geçirip bıçak yardımıyla kabuklarını dikkatlice soyun.
  • Bir tencerede toz şeker, vanilya ve suyu kaynatın. İçerisine 3-4 damla limon suyu ilave edin.
  • Kestaneleri bu şurubun içerisine atın ve kısık ateşte yaklaşık 2 saat kaynatın.
  • Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, tencerenin kapağı kapalı şekilde oda sıcaklığında soğutun. Daha sonra en az 8 saat buzdolabında kendi şurubunda dinlenmesini ve şurubunu içine çekmesini sağlayın.
  • Servis ederken ister şurubunu süzerek, isterseniz de şuruplu olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru
40 Dakika
2-4 Kişilik
9B
Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
102B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
3B