Tarif
Kestaneli Adaçaylı Mısır Ekmeği
Kolay mısır ekmeği tarifi nasıl yapılır? Kestaneli mısır ekmeği tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Kestaneli adaçaylı mısır ekmeği tarifi için yazımızı okumayı unutmayın!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 9B
- 76
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
10-15 adet haşlanmış kestane
40 g ceviz içi
4-5 yaprak taze adaçayı
Ekmek Harcı için:
120 g mısır unu
120 g tam buğday unu
8 g tuz
10 g kabartma tozu
4 adet yumurta
100 g toz parmesan peyniri
Üzeri için:
bütün ceviz içi
taze adaçayı
25 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir teflon tavada tereyağını eritin.
- 2Piyazlık soğanları ve kıyılmış sarımsakları 1-2 dakika tereyağında soteleyin. Üzerine ufalanmış kestane ve cevizleri ilave edin. 10-12 dakika kadar kavurun.
- 3Altın rengi olmaya yakın iri doğranmış taze adaçayı yapraklarını ilave edin.
- 4Soğanlar karamelize olduğunda tavanın altını kapatın ve ekmek hamurunun harcını hazırlamaya başlayın.
- 5Ekmek Hamuru için: Derin bir kasede mısır unu, buğday unu, tuz, kabartma tozu, yumurta ve sütü iyice karıştırın.
- 6Ardından karamelize soğanları ve toz parmesan peynirini ilave edip tekrar karıştırın.
- 78*12*20 cm’lik pişirme kalıbına yağlı kağıt serin ve hazırladığınız harcı kalıba alın.
- 8Hamurun üzerini bütün ceviz parçaları ve adaçayı yapraklarıyla süsleyin. Son olarak üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirin.
- 9Önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 dakika pişirin.
- 10Pişen mısır ekmeğini 5-10 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz 😊
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Tam buğday unu yerine beyaz un kullanabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.