Tarif

Kestaneli Kurabiye Tarifi

İçi dolgulu, kestaneli kurabiye tarifi.
40 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Kestaneli Kurabiye Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
400 g şeker
4 adet yumurta
600 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g maya
15 g kabartma tozu
500 g kestane
100 g damla drop
200 g çikolata
50 g Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker, yağ, maya, kabartma tozunu güzelce yoğurun.
  • Kestaneleri ezip içerisine damla dropları karıştırın.
  • Hamuru yuvarlak şekilde açıp, içine kestaneli iç harcı ekleyip, yuvarlayın.
  • Önceden ısıtılmış 160°C fırında 17 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra benmari usulu erittiğiniz çikolataya batırın
  • En son aşama üzerine Hindistan cevizi serpin.

Püf Noktası

Kurabiyeleri benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırmadan önce soğuduğuna emin olun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Zencefilli Kurabiye Tarifi
70 Dakika
8-10 Kişilik
22B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Armutlu Kek Tarifi
80 Dakika
6-8 Kişilik
3B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Limonlu Kek Tarifi
55 Dakika
8-10 Kişilik
39B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.