Tarif

Kestaneli Kurabiye

İçi dolgulu, kestaneli kurabiye tarifi.
40 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye
Fırın
Kestaneli Kurabiye
Paylaş
  • 16B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
400 g şeker
4 adet yumurta
600 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g maya
15 g kabartma tozu
500 g kestane
100 g damla drop
200 g çikolata
50 g Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker, yağ, maya, kabartma tozunu güzelce yoğurun.
  • Kestaneleri ezip içerisine damla dropları karıştırın.
  • Hamuru yuvarlak şekilde açıp, içine kestaneli iç harcı ekleyip, yuvarlayın.
  • Önceden ısıtılmış 160°C fırında 17 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra benmari usulu erittiğiniz çikolataya batırın
  • En son aşama üzerine Hindistan cevizi serpin.

Püf Noktası

Kurabiyeleri benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırmadan önce soğuduğuna emin olun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Kurabiye
25 Dakika
8-10 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek
17B Görüntüleme
Elmalı Kurabiye
60 Dakika
8-10 Kişilik
109B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.