add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kestaneli Kurabiye

İçi dolgulu, kestaneli kurabiye tarifi.
40 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlılar
Fırın
Kestaneli Kurabiye

Malzeme Listesi

1 kg un
400 g şeker
4 adet yumurta
600 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
15 g maya
15 g kabartma tozu
500 g kestane
100 g damla drop
200 g çikolata
50 g Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker, yağ, maya, kabartma tozunu güzelce yoğurun.
  • Kestaneleri ezip içerisine damla dropları karıştırın.
  • Hamuru yuvarlak şekilde açıp, içine kestaneli iç harcı ekleyip, yuvarlayın.
  • Önceden ısıtılmış 160°C fırında 17 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra benmari usulu erittiğiniz çikolataya batırın
  • En son aşama üzerine Hindistan cevizi serpin.

Püf Noktası

Kurabiyeleri benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırmadan önce soğuduğuna emin olun.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Kurabiye
25 Dakika
10-12 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek
Elmalı Kurabiye
60 Dakika
8-10 Kişilik