add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Kestaneli Kurabiye

40 Dakika
10-12 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Kestaneli Kurabiye
içi dolgulu kurabiye

Malzeme Listesi

1 kg un
400 g. şeker
4 adet yumurta
600 g. Pınar Tereyağı
1 gr MAYA
15 g. kabartma tozu
500 g. kestane
100 g. damla dlop
200 g. çikolata
50 g. hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker, yağ.maya, kabartma tozunu güzelce yoğurun.
  • Kestaneleri ezip içerisine damla dropları karıştırın.
  • Hamuru yuvarlak şekilde açıp, içine kestaneli iç harcı ekleyip, yuvarlayın.
  • 160 derece de 17 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra benmari usulu erittiğiniz çikolataya batırın.
  • En son aşama üzerine hindistan cevizi serpin.

Püf Noktası

Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari üsülü erittiğiniz çikolataya bandırmadan soğuduğuna emin olun.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Paylaş

Yorumlar

Bu tarif için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Scones Ekmeği
20 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
İngiliz Turtası
70 Dakika
8-10 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik