- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Armutlu Kek Tarifi
Tarif
Armutlu Kek Tarifi
İçi bütün armutlu kek tarifi: Kakaolu armutlu kek nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla çok lezzetli armutlu kek yapmanın püf noktaları...
80 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 5B
- 25
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet armut
3 adet yumurta
200 g toz şeker
200 ml sıvı yağ
50 g dark kakao
5 g vanilin
600 g un
10 g kabartma tozu
Nasıl Yapılır?
- 1Armutları kekin içinde düz dursun diye alt tarafını ince bir tabaka şeklinde kesin.
- 2Bir tencereye armutları koyun. Üzerini geçecek kadar su koyun ve 20 dakika armutları haşlayın.
- 3Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar yaklaşık 5-6 dakika çırpın. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmayı sürdürün. Kakaoyu ve vanilini ilave edin. Un ve kabartma tozunu karışıma ekleyin. Tüm malzemelerin birbirine karıştığından emin olun.
- 4Baton kek kalıbının tüm yüzeyini ve kenar kısımlarını tereyağı ile yağlayın, kek harcının yarısını koyun. Pişen ve soğuyan armutları kekin içine bütün olarak oturtun. Kalan kek harcını da üzerine ilave edin.
- 5Önceden ısıtılmış 170°C fırında üstü kapalı şekilde 55-60 dakika pişirin.
- 6Fırından alıp bir süre dinlendirdikten sonra dikkatlice kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
4.4
9 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Yorumlar (7)
Merhabalar,Öncelikle elinize sağlık harika görünüyor. Merak ettiğim şey armutları önceden pişirmek ne işe yarıyor? Firindaki süre armutları da pişirmek için yeterli değil mi?
Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi