Kısık Ateş
Tarif

Armutlu Kek Tarifi

İçi bütün armutlu kek tarifi: Kakaolu armutlu kek nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla çok lezzetli armutlu kek yapmanın püf noktaları...
80 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 5B
  • 25
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet armut
3 adet yumurta
200 g toz şeker
200 ml Pınar Süt
Pınar
200 ml sıvı yağ
50 g dark kakao
5 g vanilin
600 g un
10 g kabartma tozu

Nasıl Yapılır?

  • Armutları kekin içinde düz dursun diye alt tarafını ince bir tabaka şeklinde kesin.
  • Bir tencereye armutları koyun. Üzerini geçecek kadar su koyun ve 20 dakika armutları haşlayın.
  • Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar yaklaşık 5-6 dakika çırpın. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmayı sürdürün. Kakaoyu ve vanilini ilave edin. Un ve kabartma tozunu karışıma ekleyin. Tüm malzemelerin birbirine karıştığından emin olun.
  • Baton kek kalıbının tüm yüzeyini ve kenar kısımlarını tereyağı ile yağlayın, kek harcının yarısını koyun. Pişen ve soğuyan armutları kekin içine bütün olarak oturtun. Kalan kek harcını da üzerine ilave edin.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında üstü kapalı şekilde 55-60 dakika pişirin.
  • Fırından alıp bir süre dinlendirdikten sonra dikkatlice kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
4.4
9 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Çikolatalı Cupcake ve Vanilyalı Frosting Tarifi
14B Görüntüleme
İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Tahinli Brownie Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hindistan Cevizli Üzümlü Kek Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Doğukan Sarıbaşak

Merhabalar,Öncelikle elinize sağlık harika görünüyor. Merak ettiğim şey armutları önceden pişirmek ne işe yarıyor? Firindaki süre armutları da pişirmek için yeterli değil mi?

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 08.11.2023

Maalesef, üstü kekle kaplı olan bir armut için o süre yeterli olmuyor. Başarılı sonuç için önceden pişirmek doğrudur. Çok teşekkürler 🙏🤩🤗

Zuhal Dinçel
· 21.12.2023

Deniyorum bakalım nasıl olacak☺️

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Zuhal Dinçel
· 21.12.2023

Yaptım özden hnm cım nefis oldu tşkl tarif için aynı dedipiniz gibi yaptım ama ben armutları haşlarken biraz toz şeker serptim karanfil ve tarçın koydum 🙏🥰👏👏🙋‍♀️🎄

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 22.12.2023

Ellerinize sağlık eminim çok lezzetli olmuştur 🙏🥰👏