Tarif

Pudingli Bisküvili Kolay Pasta Tarifi

Hem göze hem midenize hitap edecek enfes bir pasta tarifi... Kolay bisküvili pasta tarifi: pudingli petibör pasta tarifi nasıl yapılır? Meyveli ve bisküvili kolay pasta yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...
65 Dakika
6-8 Kişilik
Pasta Tarifleri
Soğuk
Pudingli Bisküvili Kolay Pasta Tarifi
Paylaş
  • 49B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre Pınar Süt
Pınar
1 paket toz kakaolu puding
50 g bitter çikolata
200 g kakaolu petibör bisküvi
200 g beyaz petibör bisküvi
Kaplamak için:
200 ml Pınar Krema %35 yağlı
Pınar
15 g pudra şekeri
Süslemek için:
toz haline getirilmiş çikolata
taze meyve

Nasıl Yapılır?

  • Puding için, bir tencereye süt ve toz pudingi ekleyip devamlı karıştırarak pişirin.
  • Kaynadıktan sona altını kapatın, içine bitter çikolatayı ilave edin, eriyene kadar karıştırın. Kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak ılınmasını sağlayın.
  • 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbını bir servis tabağının üzerine koyun. Kalıbın yan kısımlarına yağlı kağıt yerleştirin.
  • Bisküvilerin bir yüzüne 1 çorba kaşığı kadar puding sürüp, her yerine gelecek şekilde dağıtın.
  • Pudingli kısımlar hep içe doğru bakacak şekilde bir sıra beyaz bir sıra kakaolu bisküvi dizerek kalıp dolana kadar devam edin. En son kalan boşluk olursa yarıya böldüğünüz bisküvileri sıkıştırın.
  • Bisküvilerin üzerine 4-5 kaşık puding ekleyip, boşlukları doldurması için kaşıkla düzeltin ve soğuması için buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
  • Kaplamak için; kremayı pudra şekeri ile çırpıp hazırlayın ve dolapta bekletin.
  • Soğuyan pastayı alın ve kalıbın kelepçesini açıp, çıkarın.
  • Pastanın dışını tamamen krema ile sıvayıp, süslemek için üzerine toz çikolata serpin.
  • Daha sonra istediğiniz meyvelerle süsleyip, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.3
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Dondurmalı Mozaik Pasta Tarifi
55 Dakika
8-10 Kişilik
6B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Mozaik Pasta Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
133B Görüntüleme
Kestaneli Rulo Pasta Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Deniz Ala
· 17.08.2023

Fakat 1 paket puding ve 1 litre süt.. çok sıvı oldu. Doğru mu yapıyorum acaba

Vildan Tünay
· 18.08.2023

Merhaba, Instagram’daki videomuzdan kıvamını görebilirsiniz 🥰 Evet çok katı bir kıvam olmuyor ki bisküvileri de yumuşatsın. ☺️