Tarif

Kilis Tava Tarifi

Sofralarınıza çok yakışacak, meşhur Kilis Tava tarifi nasıl yapılır? Tadına bayılacağınız kilis tava yapmanın püf noktaları nelerdir? Kilis Tava tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
55 Dakika
2-4 Kişilik
Et
Fırın
Kilis Tava Tarifi
Paylaş
  • 300B
  • 248
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuzu kıyma
1 adet kapya biberi
2 adet köy biberi
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
30 g tatlı biber salçası
karabiber
kaya tuzu
kimyon
3 adet patlıcan

Nasıl Yapılır?

  • Bütün sebzeleri güzelce yıkayıp kurulayın.
  • Biberleri, soğanı ve sarımsakları küçük küpler halinde doğrayın. Bir tutam maydanozu ince kıyım doğrayın.
  • Geniş bir kaba aldığınız kıymaya, doğradığınız tüm sebzeleri, salçayı ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun. Yoğurma işlemini gerçekleştirirken 1 kaşık sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
  • Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra ince dilimler halinde kesip fırın tepsisine dizin.
  • Patlıcanları dizdiğiniz tepsinin üzerine kıymayı güzelce yayın, bıçakla üçgen porsiyonlar halinde şekil verin.
  • Kıymanın üzerini resimdeki gibi domates, biber, sarımsak ve soğanlarla süsleyebilirsiniz.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 200°C fırına koyun. Tüm sebzeler pişene kadar ortalama 30 dakika pişirin.

Püf Noktası

*Yuvarlak cam fırın kabı kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Misket Köfte Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Beğendili Köfte Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pancetta Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Serra Dinsel
· 18.09.2021

İşteeee benim buuuu efsane gözüküyor 😋😋 ellerinize sağlık 👌🏻👌🏻👌🏻

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 19.09.2021

Afiyet olsun 🤩🤩