Paylaş
- 300B
- 248
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuzu kıyma
1 adet kapya biberi
2 adet köy biberi
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
30 g tatlı biber salçası
karabiber
kaya tuzu
kimyon
3 adet patlıcan
Nasıl Yapılır?
- 1Bütün sebzeleri güzelce yıkayıp kurulayın.
- 2Biberleri, soğanı ve sarımsakları küçük küpler halinde doğrayın. Bir tutam maydanozu ince kıyım doğrayın.
- 3Geniş bir kaba aldığınız kıymaya, doğradığınız tüm sebzeleri, salçayı ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun. Yoğurma işlemini gerçekleştirirken 1 kaşık sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
- 4Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra ince dilimler halinde kesip fırın tepsisine dizin.
- 5Patlıcanları dizdiğiniz tepsinin üzerine kıymayı güzelce yayın, bıçakla üçgen porsiyonlar halinde şekil verin.
- 6Kıymanın üzerini resimdeki gibi domates, biber, sarımsak ve soğanlarla süsleyebilirsiniz.
- 7Tepsiyi önceden ısıtılmış 200°C fırına koyun. Tüm sebzeler pişene kadar ortalama 30 dakika pişirin.
Püf Noktası
*Yuvarlak cam fırın kabı kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?