Kısık Ateş
Tarif

Kimyonlu Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptiyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Bal Kabağı. Bal Kabağını ziyan etmeden mutfaklarımızda nasıl değerlendirebiliriz, hangi tarifleri yapabiliriz..? Pratik Kimyonlu Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için videomuzu izlemeyi unutmayın!
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 22B
  • 102
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
250 g kabuksuz bal kabağı
500 ml su
200 ml Pınar Süt
Pınar
240 ml Pınar Krema
Pınar
az miktardamuskat rendesi
tuz&karabiber
Sosu için:
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
kimyon
pul biber
kıyılmış maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Doğranmış soğan ve sarımsağı tereyağında kavurun.
  • Bal kabağı parçalarını ekleyip kavurma işlemine devam edin.
  • Yumuşamış olan sebzelerin üzerine su ve sütü ilave edip tencerenin kapağını kapatın, yaklaşık 10-15 dk. pişirdikten sonra bir blender’la pürüzsüz kıvam alana kadar çekin.
  • Kremayı ekleyin, 5 dk. daha ocakta karıştırarak kaynatın. Rendelenmiş muskat, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Sosu için; kimyon ve pul biberi tereyağında kızdırın. Ocaktan aldıktan sonra içine kıyılmış maydanoz ekleyin. Hazır olan sosu çorbanızı servis etmeden hemen önce üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Düşbere Çorbası Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
42B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Kinoalı Ayran Aşı Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi
21B Görüntüleme

Yorumlar (6)

BirgülÖztürk
· 07.01.2022

Krema kesiliyor, hangi ısıda nasıl kullanmalıyım, çok fazla krema kullanmadığım için krema bilgim de yok, bilgş verseniz iyi olur aslında.

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 10.01.2022

Merhaba, soğuk krema ekliyorum. Krema ısındıkça kendini toparlar ve kesilme yapmaz. Videomu izleyerek birebir uygulayabilirsiniz 👍😊

Esra Tokat
· 21.01.2022

Ellerine sağlık şefim 💯

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 31.01.2022

Teşekkürler Esra 💯😊

HaticeNur
· 04.04.2022

Şefim krema olmazsa çok sıkıntı olur mu perhizdeyim de :))

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 04.04.2022

Hiç sıkıntı olmaz, krema tercihinize kalmış 😅👍