- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Kimyonlu Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Tarif
Kimyonlu Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptiyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Bal Kabağı. Bal Kabağını ziyan etmeden mutfaklarımızda nasıl değerlendirebiliriz, hangi tarifleri yapabiliriz..? Pratik Kimyonlu Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için videomuzu izlemeyi unutmayın!
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 22B
- 102
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
250 g kabuksuz bal kabağı
500 ml su
az miktardamuskat rendesi
tuz&karabiber
Sosu için:
kimyon
pul biber
kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Doğranmış soğan ve sarımsağı tereyağında kavurun.
- 2Bal kabağı parçalarını ekleyip kavurma işlemine devam edin.
- 3Yumuşamış olan sebzelerin üzerine su ve sütü ilave edip tencerenin kapağını kapatın, yaklaşık 10-15 dk. pişirdikten sonra bir blender’la pürüzsüz kıvam alana kadar çekin.
- 4Kremayı ekleyin, 5 dk. daha ocakta karıştırarak kaynatın. Rendelenmiş muskat, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 5Sosu için; kimyon ve pul biberi tereyağında kızdırın. Ocaktan aldıktan sonra içine kıyılmış maydanoz ekleyin. Hazır olan sosu çorbanızı servis etmeden hemen önce üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
30 Dakika
2-4 Kişilik
Yorumlar (6)
Krema kesiliyor, hangi ısıda nasıl kullanmalıyım, çok fazla krema kullanmadığım için krema bilgim de yok, bilgş verseniz iyi olur aslında.
Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi