Kısık Ateş
Tarif

Kolay Çılbır Tarifi

Yumurtayı bir de bu şekilde deneyin, çılbır tarifi... Kolay çılbır tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
6-8 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Haşlama
Kolay Çılbır Tarifi
Paylaş
  • 112B
  • 58
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre su
20 ml sirke
10 adet yumurta
5 diş sarımsak
400 g Pınar Yoğurt
Pınar
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 g toz kırmızı biber

Nasıl Yapılır?

  • Suyu sirkeyle beraber tencereye koyup bir taşım kaynatın ve ateşi kısın.
  • Yumurtaları birer birer önce bir kaba kırıp sonra yavaşça suya kaydırın
  • Kevgirle hafifçe çevirerek dağıtmadan pişirin bir seferde 2 yumurtadan fazla suya bırakmayın.
  • Yaklaşık 2-3 dakika pişirip süzdürerek sudan alın ve içi soğuk su dolu bir kaba çıkarın.
  • Sarımsakları dövün, yoğurdu sarımsak ve tuzla çırpın.
  • Tereyağını kırmızı biberle birlikte kızdırın.
  • Yumurtaları süzdürerek soğuk sudan alıp servis tabağına yerleştirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Sebzeli Frittata Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
36B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Avokadolu Scramble Yumurta Tarifi
143B Görüntüleme
Arap Saçı İle Sahanda Yumurta Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.