- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Kolay Tiramisu Tarifi & Tiramisu Malzemeleri
Tarif
Kolay Tiramisu Tarifi & Tiramisu Malzemeleri
Tiramisu seven herkes bu tarife bayılacak... İtalyanların yaptığına uygun, orijinal bir tat. Kremsi dokusuyla, kahve ve peynir uyumuyla aklınızı başınızdan alacak! Tiramisu tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Paylaş
- 33B
- 153
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet büyük boy yumurta sarısı
60 g toz şeker
4-5 damla vanilya özütü
1 çimdik tuz
22-24 adet kedi dili bisküvi
250-300 ml Americano (sadece kahve)
üzeri için kakao
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurta sarıları ve toz şekeri iyice beyazlaşana kadar 5-6 dakika çırpın ve kenara alın.
- 2Oda ısısında olan labne ve Pınar Beyaz’ı başka bir kapta krema gibi olana kadar çırpın. Vanilya özütünü ekleyin.
- 3Başka bir kapta 200 ml soğuk kremayı ve bir çimdik tuzu çırpın, peynirler ile karıştırın.
- 4Yumurta sarılı karışımı spatula ile peynirli karışıma ekleyin, yavaş yavaş spatulayla söndürmeden birleştirin.
- 5Ilık Americano’yu çukur bir tabağa dökün. (isterseniz çok az şeker ekleyebilirsiniz)
- 6Servis edeceğiniz kaba (ister kuplara ister borcama) kedi dillerini kahveye batırıp çıkardıktan sonra dizin.
- 7Üzerine kremanın yarısını dökün. Bir sıra daha kedi dili dizip kalan kremayı üzerine dökün.
- 8Hazır olan tiramisu tatlınızı 1 gece buzdolabında bekletin.
- 9Servis ederken üstüne elenmiş kakao serperek, afiyetle yiyin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?