- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Köpoğlu Tarifi
Tarif
Köpoğlu Tarifi
Meşhur köpoğlu mezesi nasıl yapılır? Tadına doyum olmayan köpoğlu tarifi ve püf noktaları nelerdir? Tam kıvamında nefis köpoğlu tarifi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 253B
- 229
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patlıcan
2 adet sivri biber
500 ml ayçiçek yağı
2 adet olgun domates
40 ml zeytinyağı
tuz ve karabiber
1 tutam toz şeker
150 g süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekleterek acısını çıkartın.
- 2Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp doğrayın.
- 3Derin yağda biberleri kızartın, patlıcanların suyunu süzüp aynı yağda kızartın.
- 4Ayrı bir tavada rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurmaya başlayın, tuz ve karabiberle lezzetlendirip suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamada bir tutam toz şeker ekleyebilirsiniz.
- 5Kızarmış patlıcan ve biberleri servis tabağına alıp, üzerine domates sosu dökün.
- 6Son olarak, ezilmiş sarımsak ve bir tutam tuz ile çırpılmış süzme yoğurdu üzerine gezdirerek servis edin.
Püf Noktası
*Patlıcanları kızartmadan önce 15 dakika tuzlu suda bekletebilirsiniz. Böylece acı tadını salacaktır.
*Kızartma işleminin ardından biber ve patlıcanları kağıt havluda bekletin.
*Sulanmaması için yoğurdu servis esnasında ekleyin.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.8
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar (2)
Merhaba,genel bir sorum olacak .Tariflerdeki 5 g ,3 g gibi ölçüleri nasıl ayarlamak lazım ? Mutfak terazisiyle mi ?Bir diğer sorum ;sarımsaklı tariflerde havanda dövmekten bahsediliyor.Havanımız yoksa ne iş görür ,havanın lezzete bir etkisi var mı ?
Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi