Tarif

Zeytinyağlı Karışık Ot Tarifleri

Deniz börülcesi, ebegümeci ve labada ile hazırlanan enfes ot tarifleriyle karşınızdayız. Ebegümeci kavurması, deniz börülcesi kavurması ve labada kavurması tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Tencere
Zeytinyağlı Karışık Ot Tarifleri
Paylaş
  • 17B
  • 46
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Deniz Börülcesi için:
2 demet deniz börülcesi
2 litre su
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
yeteri kadar tuz
Ebegümeci için:
1 kg ebegümeci
100 ml zeytinyağı
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
yeteri kadar tuz&karabiber
10 g toz şeker
2 adet rende havuç
2 adet domates
Labada için:
1 kg ayıklanmış labada
30 ml zeytinyağı
2 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
yeteri kadar tuz&karabiber
10 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Deniz börülcesi için: Deniz börülcesini yıkayıp eğer varsa köklerini keserek ayırın. Geniş bir tencerede, kaynar tuzlu suda deniz börülcesini 10 dakika kadar haşlayın. Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve buzlu suyun içine atın. Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın. Zeytinyağını, dövülmüş sarımsakları ve limon suyunu karıştırın. Salata kabına aldığınız börülceler ile karıştırıp servis yapın.
  • Ebegümeci için: Zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun. Arından ebegümecini ekleyin. Tuz, karabiber ve şekeri koyun 15 dakika pişirdikten sonra rende havucu ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Daha sonra karıştırarak servis edin.
  • Labada için: Yayvan bir tencerede bir miktar zeytinyağıyla beraber soğan ve sarımsakları kavurun. Labadaları ekledikten sonra 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve şeker ilave edip güzelce karıştırın. Ardından soğumaya bırakın ve servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Cevizli Çerkez Tavuğu Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
88B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Acılı Meze Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
41B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Frenk Cacığı Tarifi
15 Dakika
2-4 Kişilik
32B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.