Tarif
Köri Soslu Tavuk Tarifi
Asya Mutfağı'nın vazgeçilmez baharatı köri ile tavuğun muhteşem uyumu! Köri soslu tavuk tarifi nasıl yapılır? Körili tavuk yapmanın püf noktaları nelerdir? Evde şipşak hazırlayabileceğiniz leziz köri sosu nasıl yapılır? Kremalı köri soslu tavuk tarifinin tüm detayları için videomuza göz atmayı unutmayın!
45 Dakika
6-8 Kişilik
Beyaz Et
Tava
Paylaş
- 170B
- 85
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil sivri biber
2 diş sarımsak
8-10 adet mantar
yeteri kadar tuz&karabiber
10-15 g köri baharatı
Nasıl Yapılır?
- 1Kırmızı kapya biber, yeşil sivri biber ve soğanları jülyen şekilde doğrayın.
- 2Tavuk etini jülyen doğrayıp geniş bir tavada yağsız olarak pişirmeye başlayın.
- 3Hafif pişmiş olan tavuklara doğranmış soğan ve biberleri ekleyip soteleme işlemine devam edin. Ardından doğranmış sarımsak ve mantarları tavaya alın.
- 4Renk alıp, suyunu çekmeye başlarken tereyağını ilave edin ve bir süre de bu şekilde pişirin.
- 5Daha sonra tuz, karabiber ve köri baharatıyla yemeğinizi lezzetlendirin. Son olarak kremayı ilave edin ve yaklaşık 10 dakika orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
- 6Hazır olan köri soslu tavuğu dilediğiniz şekilde sıcak olarak servise hazır hale getirebilirsiniz.
- 7Servis Önerisi: Köri soslu tavuğu patates kızartması, pilav, salata ve sebze garnitürleriyle servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.7
12 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?