Tarif

Köri Soslu Tavuk Tarifi

Asya Mutfağı'nın vazgeçilmez baharatı köri ile tavuğun muhteşem uyumu! Köri soslu tavuk tarifi nasıl yapılır? Körili tavuk yapmanın püf noktaları nelerdir? Evde şipşak hazırlayabileceğiniz leziz köri sosu nasıl yapılır? Kremalı köri soslu tavuk tarifinin tüm detayları için videomuza göz atmayı unutmayın!
45 Dakika
6-8 Kişilik
Beyaz Et
Tava
Paylaş
  • 170B
  • 85
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil sivri biber
2 diş sarımsak
8-10 adet mantar
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
yeteri kadar tuz&karabiber
10-15 g köri baharatı
200 ml Pınar Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı kapya biber, yeşil sivri biber ve soğanları jülyen şekilde doğrayın.
  • Tavuk etini jülyen doğrayıp geniş bir tavada yağsız olarak pişirmeye başlayın.
  • Hafif pişmiş olan tavuklara doğranmış soğan ve biberleri ekleyip soteleme işlemine devam edin. Ardından doğranmış sarımsak ve mantarları tavaya alın.
  • Renk alıp, suyunu çekmeye başlarken tereyağını ilave edin ve bir süre de bu şekilde pişirin.
  • Daha sonra tuz, karabiber ve köri baharatıyla yemeğinizi lezzetlendirin. Son olarak kremayı ilave edin ve yaklaşık 10 dakika orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
  • Hazır olan köri soslu tavuğu dilediğiniz şekilde sıcak olarak servise hazır hale getirebilirsiniz.
  • Servis Önerisi: Köri soslu tavuğu patates kızartması, pilav, salata ve sebze garnitürleriyle servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.7
12 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Enchilada Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
29B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hindi Misket Köfte Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Hindi Dolması Tarifi
100 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar (3)

SeferKaya
· 02.06.2023

Mamiya ellerine sağlık kuzen

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Cansu Zora
· 22.10.2023

Mantarsız olarak denedim gayet lezzetli oldu. Teşekkürler. 🌸

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 23.10.2023

Ellerine sağlık Cansu ,afiyet olsun :)