Tarif

Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi

Kremalı ıspanak çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 49B
  • 78
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g ıspanak (yıkanmış, ayıklanmış)
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
50 g zeytinyağı
20 g un
1 litre tavuk suyu
120 ml Pınar Krema
Pınar
çekilmiş tane karabiber
tuz

Nasıl Yapılır?

  • İnce kıyılan kuru soğan ve sarımsaklar zeytinyağında sotelenir. Pembeleşmeye başladığında gelişi güzel doğranan ıspanaklar eklenir ve kavrulur.
  • Daha sonra un ilave edilir ve kokusu gidene kadar kavrulmaya devam edilir. Renk almaya başladığında çekilmiş karabiber ve tuzla lezzetlendirilir. Ardından sıcak tavuk suyu azar azar eklenerek topaklanmaması için karıştırılır. Orta ateşte pişirilmeye bırakılır.
  • Krema, kıvam almaya başlayan çorbaya azar azar eklenir ve 3-4 dakika daha pişirilir.
  • Ocaktan alınan çorba bir el blenderi ile çekilir. Çekilen çorba kaynatılmadan 5 dakika daha pişirilir ve servise hazır hale getirilir.
  • Sıcak olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Soğuk Dövme Çorbası Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Heybeli Çorba Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
44B Görüntüleme
Balık Bisque Tarifi
approved
45 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Serhat Toprak
· 05.04.2019

Oytun şefim aynı reçeteyi ıspanak yerine başka bir sebze ile yapabilir miyiz?