Kısık Ateş
Tarif

Buğday Çorbası Tarifi

Buğday çorbası tarifi nasıl yapılır? Pratik yapımıyla soğuk buğday çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Buğday Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 30B
  • 72
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Labne
Pınar
120 g buğday
960 g su
1 adet yumurta
20 g un
55 ml zeytinyağı
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Buğdayları suda 1-2 saat bekletin sonra yumuşayana kadar haşlayın.
  • Bir kasede un, yumurta, zeytinyağı ve labneyi çırpın.
  • Çırptığınız karışıma azar azar suyu ekleyin. Daha sonra tuzunu ekleyin.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve buğdayları ekleyin.
  • 1-2 taşım kaynadıktan sonra soğutup buzdolabına kaldırın.
  • Servis zamanına kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kerevizli Mercimek Çorbası Tarifi
51B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yeşil Zeytin Çorbası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Çağla Aşı Çorbası Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
43B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.