Kısık Ateş
Tarif

Limonlu Revani Tarifi

Hafifliğiyle aklınızı başınızdan alacak o enfes tarif: Limonlu revani! Kolay yapımı ve yumuşacık dokusuyla damakları şenlendiren limon aromalı revani tarifi, herkesin rahatlıkla bulabileceği malzemelerle hazırlanır ve özel günlerde mükemmel bir seçenek sunar. Servis önerisiyle birlikte sunulan bu tarif, sofralarınıza renk ve lezzet katacak. Şimdi bu tam ölçülü revani tarifinin tüm detaylarına birlikte göz atalım...
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
8-10 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Limonlu Revani Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 37
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
1 litre su
750 g toz şeker
5-6 damla limon suyu
Keki için:
4 adet yumurta
200 g toz şeker
200 ml sıvı yağ
200 g Pınar Ekşi Krema veya Yoğurt
Pınar
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limonun suyu
200 g un
200 g irmik
10 g kabartma tozu
5 g vanilya

Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için, uygun bir tencereye su ve toz şekeri aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika kaynatın. Sonrasında limon suyunu ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alıp soğuması için kenara bırakın.
  • Keki için, yumurtaları geniş bir kabın içine kırın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar çırpın.
  • Sıvı yağ, ekşi krema (veya yoğurt), limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyin ve karışımı pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Yağlanmış bir dikdörtgen borcama veya fırın kabına kek harcını dökün. Harcın eşit yayılması için fırın kabını biraz hareket ettirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuyan şerbeti üzerine gezdirin ve şerbetin iyi çekmesini bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen limonlu revaniyi buzdolabına kaldırın ve birkaç saat dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken revaniyi dilimleyin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Şekerpare Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
66B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Tepside Kadayıf Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
34B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi
56B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.