Kısık Ateş
Tarif

Kuzu Ciğer Izgara Tarifi

Izgarada kuzu ciğer nasıl yapılır? Pide üstü nefis kuzu ciğer ızgara tarifinin püf noktaları nelerdir? Izgarada kuzu ciğer tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
30 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara
Kuzu Ciğer Izgara Tarifi
Paylaş
  • 33B
  • 72
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu ciğer
400 ml Pınar Süt
Pınar
2 diş sarımsak
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 g pul biber
5 g tuz
2 adet tırnak pide
2 adet kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz
10 g sumak

Nasıl Yapılır?

  • Izgarayı ısıtmaya başlayın.
  • Kuzu ciğerleri zarından dikkatlice çıkartın, varsa sinirlerini temizleyin. Ardından fileto bıçağıyla yaprak şeklinde dilimleyin.
  • Ardından bir kaba alın, üzerine süt ve doğranmış sarımsakları ekleyip en az yarım saat sütte marine edin.
  • Marine olan ciğerleri tel bir süzgece alıp süzdürün. Ardından dilediğiniz baharatlarla harmanlayın. (kimyon, kekik, karabiber, tuz vs.)
  • Tereyağını eritin, pul biber ve tuz ile lezzetlendirip ciğerleri içine atın. Ardından ızgarada pişirmeye başlayın. Her iki yüzünü yarımşar dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
  • Aynı şekilde tırnak pidelerin üzerini yağlayıp ızgarada kızartın.
  • Son olarak piyazlık doğranmış soğanları kıyılmış maydanoz, sumak ve tuzla güzelce karıştırıp bir servis tabağına alın, yanına kızarmış pide ve ciğerleri koyarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Domates Soslu İnegöl Köfte Tarifi
22B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kağıt Kebabı Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
19B Görüntüleme
Fıstıklı Bonfile Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Hayal Gençoğlu
· 26.04.2021

🌹❤️🌹❤️🌹❤️🌹

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 27.04.2021

🤩👏👏

Mustafa Çakan
· 27.06.2022

Şefim ellerinize sağlık çok güzel bir tarif 👏👏👍

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 27.06.2022

Öyle gerçekten. Mutlaka denemenizi öneririm 🤗👍