Tarif

Kağıt Kebabı Tarifi

Fırında kağıt kebabı tarifi nasıl yapılır? Lezzetli kağıt kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir? Kuzu etli, sebzeli kağıt kebabı tarifi için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
45 Dakika
2 Kişilik
Et Tarifleri
Fırın, Tava
Kağıt Kebabı Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 83
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 adet havuç
250 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet patates
1 adet domates
50 g bezelye
5 g pul biber
tuz ve karabiber
5-6 dal maydanoz yaprağı

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tavaya tereyağı ve sıvı yağını alıp kızdırın. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış soğan, sarımsak ve havuçları içine atıp birkaç dakika soteleyin.
  • Daha sonra kuşbaşı etleri ekleyin, etler suyunu salana kadar kavurma işlemine devam edin.
  • Ardından kabukları soyulmuş ve küp doğranmış patatesi, domatesi ve bezelyeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek karıştırarak pişirin.
  • Son olarak pul biber, tuz ve karabiberle lezzetlendirip ocağın altını kapatın. Bu aşamada az miktarda su (bir çay bardağı) ekleyin.
  • Pişirme kağıdını dikdörtgen şeklinde kesip tezgaha yayın, yemeği kağıdın ortasına paylaştırın. Üzerine birkaç dal maydanoz yaprağı ve tereyağı parçaları yerleştirin.
  • Paket halinde ve malzemeler dökülmeyecek şekilde katlayıp kenar kısımlarını sıkıca sarın. Kat yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Bu tarif 2 kişiliktir. Malzeme oranlarını artırarak daha fazla porsiyonlarda kağıt kebabı hazırlayabilirsiniz.
*Tüm sebzeleri önceden doğrayıp hazır ederseniz, hızlı bir şekilde yemeğinizi hazırlamış olursunuz.
*Farklı baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Domates Soslu Misket Köfte Tarifi
15B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yufka Ekmekli Tirit Tarifi
130 Dakika
2-4 Kişilik
27B Görüntüleme
Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
Kaz Ciğeri Klementine Tarifi
120 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.