Kısık Ateş
Tarif

Labne Soslu Karides Şiş Tarifi

Karides sevenler buraya, sizin için çok lezzetli bir tarifimiz var! Labne dip sos eşliğinde şişte karides nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Izgara
Labne Soslu Karides Şiş Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 148
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g çimçim karides
40 ml zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 dal taze kekik
2 dal taze biberiye
3 adet sarı çarliston biber
3 adet kırmızı kapya biber
Sosu için:
2 dal frenk soğan
1 diş sarımsak
150 g Pınar Labne
Pınar
25 g Pınar Hardal
Pınar
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş ve yıkanmış karidesleri bir karıştırma kabına alın; zeytinyağı, kıyılmış sarımsak, taze kekik ve biberiye ile harmanlayıp buzdolabında yaklaşık 1 saat marine edin.
  • Bu esnada biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp küp doğrayın.
  • Marine olan karidesleri bambu çubuklara 3'er 4'er adet gelecek şekilde, aralarına küp doğranmış renkli biberlerle beraber dizin.
  • Sosu için; Frenk soğanları ve 1 diş sarımsağı ince ince kıyıp bir karıştırma kabına alın. Üzerine labne, hardal, tuz ve karabiber ekleyerek sos kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Hazır olan şişleri ısınmış ızgara tavada arkalı önlü, karidesler pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirip yanında labne sos ile servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Levrek Sırdağ Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
20B Görüntüleme
Levrek Külbastı Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
26B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Sevim Senol
· 08.11.2017

Wowww

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi