Tarif

Labneli İrmik Muhallebisi Tarifi

İçinde irmik, dışında ise çıtır kadayıfla sarılmış lezzetli bir muhallebi tarifi... Labneli irmik muhallebisi tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Labneli İrmik Muhallebisi Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 16
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Labne
Pınar
550 ml Pınar Süt
Pınar
150 g toz şeker
10 g vanilya
40 g tel kadayıf
140 g irmik
10 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Tencereye labne, süt, irmik, toz şeker ve vanilyayı koyun. Orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Hazırlanan muhallebiyi uygun bir kalıba koyun.
  • Buzdolabında 4 saat soğumaya bırakın.
  • Tel kadayıfı tereyağında hafif renk alıncaya kadar kavurun.
  • Biraz şeker ekleyip tel kadayıflar kızarana kadar kısa bir süre daha pişirin.
  • Buzdolabındaki muhallebiyi çıkarıp pişirdiğiniz tel kadayıfları üstüne ve kenarlarına bulayarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Ekler Tarifi
100 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Fıstıklı Cezerye Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme
Meyveli Parfe Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.