Tarif

Lalanga Tarifi

Saray mutfağının Ramazan'daki sahur ekmeği, Lalanga tarifi nasıl yapılır? Osmanlı Türkiye'sinde hem ballı tatlı bir yemek olarak hem de peynirli tuzlu bir yemek olarak yenirdi. Lalanga, Türk mutfağında ve Yunan Mutfağı'nda Lalagia olarak varlığını sürdürmektedir.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Kızartma
Lalanga Tarifi
Paylaş
  • 39B
  • 399
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
50 g Pınar Yoğurt
Pınar
300 ml Pınar Süt
Pınar
80 g lor veya kaşar peyniri
350 g un
5 g tuz
100 ml sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve çırpmaya başlayın. Üzerine yoğurt ve sütü ilave ederek karıştırın.
  • Daha sonra lor veya kaşar peyniri ve unu ilave ederek kek kıvamına benzer yoğunlukta bir harç elde edin. (Hafif yapışkan ve akışkan bir harç olması çok normal)
  • Kızartmak için bir tavaya 100 ml kadar sıvı yağ aktarın ve kızdırın.
  • Ardından hazırladığınız harcı elinizle veya bir kaşık yardımıyla şekillendirerek orta kalınlıkta bezeler halinde yağa bırakın. 2-3 dakika arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
  • Fazla yağını kağıt havlu üzerinde süzdürdükten sonra servis edebilir, tercihen üzerine bal veya şeker gezdirebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Püf Noktası

*Dilerseniz az yağlı tavada yapışmamasına özen göstererek arkalı önlü şekilde de pişirebilirsiniz.
*Hamurun daha tok olması için lor peyniri tercih edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yağlı Ramazan Çöreği Tarifi
23B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ada Çayı ve Tereyağı Soslu Gnocchi Tarifi
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Ekşi Kremalı Karaköy Poğaçası Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Yasin BOSNALI
· 04.05.2020

Merhaba. Kek kıvamına geldi ancak normalde yaptığım kek karışımlarında da beze yapacak kadar yoğun bir kıvama ulaşmadı. Un miktarını yaklaşık iki bardağa tamamladım. Peynir olarak kaşar kullandım ve çok az yağ ile tavada yaptım. Kaşarı rendelemiştim baya eridiği için lor daha tok bir karışım sağlayabilir sanırım. Tarif için teşekkürler😊🙏

BirgülÖztürk
· 26.04.2021

Çok güzel bir tarif, kolay, yapılır

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 27.04.2021

Teşekkürler 😊👍

Gonca Sepil
· 01.05.2022

Süper bir tarif

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 04.05.2022

Ellerinize sağlık 🙏🌸