Kısık Ateş
Tarif

Levrek Buğulama Tarifi

Balık buğulama tarifi, nasıl yapılır? Levrek buğulama yapmanın püf noktaları nelerdir? Nefis balık sosu nasıl yapılır?
45 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tencere, Buhar
Levrek Buğulama Tarifi
Paylaş
  • 46B
  • 85
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg levrek ya da istenilen bir çeşit balık
1 adet kuru soğan
1 demet kıyılmış maydanoz
150-200 ml balık suyu veya su
1 adet limon suyu
30 ml zeytinyağı
tuz
karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Saplı bir tencerenin tabanına halka doğranmış kuru soğanı yayın.
  • Balığın pullarını ve iç kısımlarını temizleyin, dilerseniz kuyruk ve kafa kısmını atın. Dış yüzeyine çok derin olmayacak çizikler attıktan sonra bol su ile yıkayıp soğanların üzerine yerleştirin.
  • Kıyılmış maydanozların bir kısmını balığın içine, bir kısmını üzerine serpin ve az miktarda limon suyu gezdirin.
  • Ardından balık suyunu tencereye ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kapağını kapatın. Kısık-orta ateşte balıklar yumuşayıncaya kadar kontrollü pişirin.
  • Balık sosu için ayrı bir kapta; limon suyu ile zeytinyağını iyice çırpın, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Tencerede pişen balığı spatula yardımıyla servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız balık sosunu gezdirip sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Sağlıklı bir yemek pişirme yöntemi olan buğulama yemeklerdeki vitamin ve minerallerin suya geçip kaybolmamasını sağlar.
*Kapağı kapalı olarak pişen balıklar suyunu salıp yumuşayacağı için servis esnasında balık spatulası kullanmanızı tavsiye ederiz.
*Balığınızı limon kabuğu rendesi ve taze maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütlü Balık Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
35B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fish and Chips Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
52B Görüntüleme
Kaan Yiğit
Kaan Yiğit
Executive Chef
Beurre Blanc Soslu Izgara Somon Tarifi
approved
35B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Hayal Gençoğlu
· 04.06.2021

❤️🌹🧿

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 05.06.2021

😊👍