- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Levrek Buğulama Tarifi
Tarif
Levrek Buğulama Tarifi
Balık buğulama tarifi, nasıl yapılır? Levrek buğulama yapmanın püf noktaları nelerdir? Nefis balık sosu nasıl yapılır?
45 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Tencere, Buhar

Paylaş
- 24B
- 77
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg levrek ya da istenilen bir çeşit balık
1 adet kuru soğan
1 demet kıyılmış maydanoz
150-200 ml balık suyu veya su
1 adet limon suyu
30 ml zeytinyağı
tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Saplı bir tencerenin tabanına halka doğranmış kuru soğanı yayın.
- 2Balığın pullarını ve iç kısımlarını temizleyin, dilerseniz kuyruk ve kafa kısmını atın. Dış yüzeyine çok derin olmayacak çizikler attıktan sonra bol su ile yıkayıp soğanların üzerine yerleştirin.
- 3Kıyılmış maydanozların bir kısmını balığın içine, bir kısmını üzerine serpin ve az miktarda limon suyu gezdirin.
- 4Ardından balık suyunu tencereye ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kapağını kapatın. Kısık-orta ateşte balıklar yumuşayıncaya kadar kontrollü pişirin.
- 5Balık sosu için ayrı bir kapta; limon suyu ile zeytinyağını iyice çırpın, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 6Tencerede pişen balığı spatula yardımıyla servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız balık sosunu gezdirip sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Sağlıklı bir yemek pişirme yöntemi olan buğulama yemeklerdeki vitamin ve minerallerin suya geçip kaybolmamasını sağlar.
*Kapağı kapalı olarak pişen balıklar suyunu salıp yumuşayacağı için servis esnasında balık spatulası kullanmanızı tavsiye ederiz.
*Balığınızı limon kabuğu rendesi ve taze maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?