Tarif

Limonlu Madlen (Madeleines) Kek Tarifi

Fransız mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Madeleines tarifi: Mis gibi limon kokusu ve hafif dokusuyla enfes bir madlen kek deneyimi için sizi bu tarife davet ediyoruz! Limonlu madlen kek, pratik yapımı ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak. İşte adım adım limonlu&haşhaşlı madlen kek tarifi… 🍋
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Limonlu Madlen (Madeleines) Kek Tarifi
Paylaş
  • 7B
  • 15
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
110 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet yumurta
100 g toz şeker
5 ml vanilya özütü
1 adet büyük boy limon kabuğu rendesi
110 g un
5 g kabartma tozu
1 tutam tuz
10 g haşhaş

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir tava eritin ve hafif soğuması için kenara alın.
  • Yumurtaları ve toz şekeri bir karıştırıcıda yüksek hızda 3-5 dakika boyunca çırpın. Karışım beyaz ve kabarık bir hale gelmelidir.
  • Vanilya özütünü ve limon kabuğu rendesini ekleyip, karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve tuzu bir elekten geçirerek karışıma ekleyin. Spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Haşhaşı da ekleyip, karıştırın.
  • Ilınmış tereyağının bir kısmını kalıbı yağlamak için ayırın. Kalan tereyağını iki aşamada kek karışımına ekleyin ve spatula ile nazikçe yedirin.
  • Karışımı streç filmle sarın ve 30 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin.
  • Bu esnada fırını 180°C’ye ısıtın.
  • Madlen kalıbını tereyağı ile yağlayın. Karışımdan her bir kalıba birer kaşık koyun ve ortasına çay kaşığının yarısı kadar daha kek karışımı ekleyin.
  • Kalıbı ısınmış fırına yerleştirin ve yaklaşık 12-13 dakika boyunca pişirin. Keklerin üstü kubbeleşmeli ve kenarları hafif kızarmalı.
  • Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumalarını bekleyin. Ilık şekilde servis edin. Dilerseniz beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Zencefilli İsveç Kurabiyesi Tarifi
31B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Acı Badem Kurabiyesi Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
49B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Baklava Kek Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
5B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.