Tarif

Sicilya Usulü Barbun Tarifi

Sicilya usulü barbun nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Tava
Sicilya Usulü Barbun Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 85
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet taze barbun
25 g soğan
5 g sarımsak
10 ml zeytinyağı
100 g domates
50 ml balık suyu
10 g kapari
50 g çekirdeksiz siyah zeytin
3 yaprak taze fesleğen

Nasıl Yapılır?

  • Balıklar temizlenir ve filetosu çıkartılır. Soğan ve sarımsak ince ince doğranır zeytinyağı ile sotelenir.
  • Domateslerin kabuğu soyulur, konkase doğranır bir tavaya eklenir.
  • Fileto barbunlar tavaya eklenir ve balık suyu eklenerek orta kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • 4 dk sonra balıklar bir spatula yardımı ile çevrilir, kapari ve siyah zeytin eklenir.
  • Tabağa aldıktan sonra şifoned (ince uzunlamasına kıyılmış/chiffonade) keşilmiş fesleğen eklenip servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Ahtapot Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
6B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Fırın Somon Tarifi
18B Görüntüleme
Fırında Kuşkonmazlı Somon Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.