Kısık Ateş
Tarif

Sicilya Usulü Barbun Tarifi

Sicilya usulü barbun nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Sicilya Usulü Barbun Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 89
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet taze barbun
25 g soğan
5 g sarımsak
10 ml zeytinyağı
100 g domates
50 ml balık suyu
10 g kapari
50 g çekirdeksiz siyah zeytin
3 yaprak taze fesleğen

Nasıl Yapılır?

  • Balıklar temizlenir ve filetosu çıkartılır. Soğan ve sarımsak ince ince doğranır zeytinyağı ile sotelenir.
  • Domateslerin kabuğu soyulur, konkase doğranır bir tavaya eklenir.
  • Fileto barbunlar tavaya eklenir ve balık suyu eklenerek orta kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • 4 dk sonra balıklar bir spatula yardımı ile çevrilir, kapari ve siyah zeytin eklenir.
  • Tabağa aldıktan sonra şifoned (ince uzunlamasına kıyılmış/chiffonade) keşilmiş fesleğen eklenip servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fish and Chips Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
50B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
20B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Toprak Güveçte Çipura Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.