- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Lor Mahlutu Tarifi
Tarif
Lor Mahlutu Tarifi
Osmanlıca'da mahlut karıştırma anlamına gelmektedir. Lor mahlutu tarifini ister kahvaltı da isterseniz de ana yemek öncesi meze olarak servis edebilirsiniz. Lor mahlutu nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 37B
- 162
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet domates
3 adet çarliston biber
2 adet taze soğan
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet kuru soğan
500 g tuzsuz lor peyniri
5 g tuz
5 g kırmızı pul biber
75 ml zeytinyağı
2 dal taze biberiye
Nasıl Yapılır?
- 1Domates, çarliston biber ve taze soğanları temizleyip güzelce yıkayın.
- 2Kabuğu soyulmuş domateslerin çekirdeklerini ve suyunu çıkarın.
- 3Çarliston biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin.
- 4Limonun kabuğunu rendeleyin.
- 5Bütün malzemeleri sırayla keskin bir bıçakla pirinçten biraz büyük ebatlarda doğrayın.
- 6İnce bir süzgece aktarıp yarım saat suyunun süzülmesini ve kurumalarını bekleyin.
- 7Kuru soğanı bir tülbent üzerine rendeleyin.
- 8Bir kaba lor peyniri, tuz, pul biber ve zeytinyağını aktarın, iyice ezip karıştırın.
- 9Üstüne doğranmış malzemeleri, sonra da rendelenmiş soğanın suyunu ekleyin.
- 10Taze biberiye yapraklarını saplarından ayırıp olabildiğince küçük doğrayın ve karışıma ilave edin.
- 11Güzelce harmanlayıp güzel bir servis tabağında aktarın. Afiyet olsun!
Püf Noktası
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-9996-desen-24-parca-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.