Kısık Ateş
Tarif

Lor Mahlutu Tarifi

Osmanlıca'da mahlut karıştırma anlamına gelmektedir. Lor mahlutu tarifini ister kahvaltı da isterseniz de ana yemek öncesi meze olarak servis edebilirsiniz. Lor mahlutu nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
  • 36B
  • 162
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet domates
3 adet çarliston biber
2 adet taze soğan
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet kuru soğan
500 g tuzsuz lor peyniri
5 g tuz
5 g kırmızı pul biber
75 ml zeytinyağı
2 dal taze biberiye

Nasıl Yapılır?

  • Domates, çarliston biber ve taze soğanları temizleyip güzelce yıkayın.
  • Kabuğu soyulmuş domateslerin çekirdeklerini ve suyunu çıkarın.
  • Çarliston biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin.
  • Limonun kabuğunu rendeleyin.
  • Bütün malzemeleri sırayla keskin bir bıçakla pirinçten biraz büyük ebatlarda doğrayın.
  • İnce bir süzgece aktarıp yarım saat suyunun süzülmesini ve kurumalarını bekleyin.
  • Kuru soğanı bir tülbent üzerine rendeleyin.
  • Bir kaba lor peyniri, tuz, pul biber ve zeytinyağını aktarın, iyice ezip karıştırın.
  • Üstüne doğranmış malzemeleri, sonra da rendelenmiş soğanın suyunu ekleyin.
  • Taze biberiye yapraklarını saplarından ayırıp olabildiğince küçük doğrayın ve karışıma ilave edin.
  • Güzelce harmanlayıp güzel bir servis tabağında aktarın. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-9996-desen-24-parca-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Karışık Ot Tarifleri
19B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Sarması Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Babagannuş Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
58B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.