Paylaş
- 232B
- 302
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g chifferi rigati makarna (dirsek makarna)
20 ml zeytinyağı
1 diş sarımsak
75 g un
5 g tuz
3 g karabiber
20 g toz şeker
Üzeri için:
50 g ekmek kırıntısı/panko
50 g toz parmesan peyniri
Nasıl Yapılır?
- 1Makarnayı haşlamak için geniş bir tencerede su kaynatın, kaynayan suya zeytinyağı, bir tutam tuz ve makarnaları ekleyip 7 dk. haşlayın.
- 2Cheddar ve kaşar peynirlerini ayrı ayrı rendeleyip kenara alın.
- 3Bir tavada tereyağını eritin, ince doğranmış sarımsak ve unu ekleyip kavurun. Kavrulan una süt ilave ederek koyu akışkan bir beşamel sos elde edin.
- 4Ardından sosun altını kısın. Rendelenmiş cheddar ve kaşar peynirini, krema, tuz, karabiber, toz şeker ve hardalı ekleyip peynirler eriyene kadar karıştırın. Çok koyulaşırsa ara ara süt ekleyebilirsiniz.
- 5Haşlanmış makarnayı süzüp, peynirli sos ile güzelce harmanlayın. Daha sonra büyük bir borcam veya demir döküm tavaya alın.
- 6Üzeri için bir kasede; tereyağı, ekmek kırıntısı ve parmesan peynirini karıştırın.
- 7Soslu makarnanın üzerine eşit bir şekilde serpin.
- 8Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- 9Sıcak olarak servis edin, afiyet olsun.