- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Yağlı Ramazan Çöreği Tarifi
Tarif
Yağlı Ramazan Çöreği Tarifi
Mahlepli çörek tarifi nasıl yapılır? Ramazan ayına özel yağlı ramazan çöreği tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 27B
- 139
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
600 g su
10 g kaya tuzu
20 g maya
60 g toz şeker
7 g mahlep
100 ml zeytinyağı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
çörek otu
Nasıl Yapılır?
- 1Un, su, kaya tuzu, maya, şeker, mahlep ve zeytinyağıyla hamur tutun.
- 2Tuttuğunuz hamuru 30 dakika dinlendirin.
- 3Sonra hazırladığınız bu hamuru 10 cm çapında bir rulo haline getirin.
- 4Daha sonra üzerine bastırarak yassı hale getirin.
- 5Hazır olan hamuru verev şekillerde kesin, üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
- 6Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirip servis edin.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?