- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Bitter Çikolatalı Tart Tarifi
Tarif
Bitter Çikolatalı Tart Tarifi
Bitter çikolatalı tart nasıl yapılır? Çikolatalı tart tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 24B
- 233
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta sarısı
100 g pudra şekeri
280 g un
10 g kabartma tozu
5 g vanilya
250 g bitter çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurta sarısı, pudra şekeri ve tereyağını bir kapta karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırın. Hamuru mutfak tezgahına alarak güzelce yoğurun.
- 2Streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
- 3Orta boy tart kalıbının her yerini tereyağı ile yağlayın. Dinlenen hamuru kalıbın içine yayın ve çatalla birkaç yerinden delin.
- 4180°C’ye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Pişen tart hamurunu soğumaya bırakın.
- 5Kremayı bir sos tenceresine alıp ısıtın.
- 6Bitter çikolatayı kremaya ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Bu karışımı tart hamurunun üzerine ilave edip oda ısısında soğumaya bırakın.
- 7Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- 8Servisten önce üzerine bolca kakao serpiştirebilirsiniz. Rendelenmiş çikolata ile süsleyip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*22 cm'lik tart kalıbı uygundur.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
6-8 Kişilik