Tarif

Otlu Kıymalı Kestane Yemeği Tarifi

Hafızalara kazınacak bu lezzete bayılacaksınız! 🌰😍 Mevsiminde taze Ege otlarıyla hazırlanan, kıymalı kestane yemeği nasıl yapılır? Bol otlu, kıymalı kestane yemeği yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Otlu Kıymalı Kestane Yemeği Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 88
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 adet pırasa
6-7 adet kırmızı pancar sapı
250 g kıyma
20 g domates salçası
300 g kestane
200 g ısırgan otu
200 g yeşil pancar yaprağı
Servis Önerisi:
sızma zeytinyağı
Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Kestanelerin dış kabuklarını çizin, kaynar tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını dikkatlice soyun.
  • Pırasaların dış kabuklarını temizleyip yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
  • Aynı şekilde pancarların kırmızı sap kısımlarını yıkayın, ince ince doğrayın.
  • Bir tencerede tereyağını eritin, doğranmış pırasa ve pancar saplarını içine ekleyip hafifçe kavurun.
  • Sebzeler yumuşamaya başladığında kıymayı ilave edip kavurma işlemine devam edin. Ardından salçayı ekleyin, kokusu çıkana kadar pişirin.
  • Son olarak kabukları soyulmuş kestaneleri ekleyin, bir tur karıştırın, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
  • Bu esnada yıkanmış ve saplarından ayıklanmış ısırgan otlarını ve yeşil pancar yapraklarını ince ince doğrayın.
  • Yemeğinizi ocaktan almadan 5 dakika önce, doğranmış ısırgan otlarını ve pancar yapraklarını içine ilave edip güzelce karıştırın.
  • Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika demlendirin.
  • 10 dakikanın sonunda yemeğinizi güzel bir servis tabağına alın. Tercihen üzerine az miktarda sızma zeytinyağı gezdirebilir, yanına bir kaşık ekşi krema koyarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Kullanılan sebzeleri mevsimine göre değiştirebilirsiniz. Örn: semizotu, nane, maydanoz vs.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote Tarifi
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
62B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
158B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Serra Dinsel
· 17.11.2021

Ellerine sağlık 😋😋😋

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 18.11.2021

Teşekkürler, denemenizi öneririm 😁👍

Serra Dinsel
· 19.11.2021

İlk fırsatta deneyeceğim ☺️☺️

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Emirhan Çakmaklı
· 12.12.2021

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi