Kısık Ateş
Tarif

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Patlıcan sevenlerin yemeğe doyamayacağı bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Hem çok pratik hem de ağzınıza layık patlıcanlı bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 37B
  • 107
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet iri patlıcan
30 g zeytinyağı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
20 g domates salçası
10 g biber salçası
500 g pilavlık bulgur
1 l et suyu
tuz
karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı alaca soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kızgın yağda patlıcanları kızartın.
  • Patlıcanlar kızarınca bir kevgirle havlu kağıt üzerine aktarın ve yağının süzülmesini sağlayın.
  • Uzunlamasına dörde böldüğünüz kırmızı biberi doğrayın. Sarımsakları çok ince doğrayın.
  • Tereyağının yarısını zeytinyağıyla beraber tencereye alın. Piyazlık doğranan soğanı kısık ateşte saydamlaşana kadar kavurun.
  • Doğranmış kırmızı biberi ekleyip 2 dakika daha kavurun. Sarımsakları da ekleyip karıştırdıktan sonra salçaları ekleyin. 1 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
  • Üzerine sıcak et suyu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya bulguru ilave edin ve güzelce karıştırın.
  • Ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekmeye başlayınca önceden kızarttığınız patlıcanları ilave edin. Hafifçe karıştırın. Bulgur tamamen suyunu çekemeye yakın ocağı kapatın.
  • Kalan tereyağını küçük bir tavada eritin. Köpük köpük olunca ocaktan alın ve pilavın üzerine önce karabiberi sonra da köpük köpük olan kızgın tereyağını gezdirin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp pilavı 10-15 dk. demlendirin. Daha sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Sucuklu Pirinç Pilavı Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Pilavı Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
36B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi
33B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.