- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Pancarlı ve Ispanak Köklü Dana Kafes Tarifi
Tarif
Pancarlı ve Ispanak Köklü Dana Kafes Tarifi
Dana kafes tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
- 12B
- 67
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg dana kafes
80 ml ayçiçek yağı
2-3 dal taze kekik
300 g pancar
200 g ıspanak kökü
2 diş sarımsak
tuz&karabiber
1 tutam tel safran
10 ml soya sosu
200 ml et suyu
10 g nişasta
Nasıl Yapılır?
- 1Kaburga halindeki dana kafesi kemikli olarak 4 eşit parçaya ayırıyoruz. Eşit parçalarda hazırladığımız kaburgaları alabilecek büyüklükte ve ayçiçek yağlı teflon tavada kızartmaya başlıyoruz. Mühürleme işleminde kaburgaların her iki tarafını çevirerek eşit oranda işleme devam ediyoruz.
- 2Önceden ısıtılmış 190°C fırında kızarmış olan kaburgaları üzerlerine taze kekik ilavesi ile fırına veriyoruz. Yaklaşık 30 dk. pişmeye bırakıyoruz.
- 3Bu arada bir teflon tavada tereyağını ve az miktarda ayçiçek yağını ısıtıyoruz. Temizlenmiş, soyulmuş ve ince doğranmış pancarları orta ateşte sotelemeye başlıyoruz.
- 4Ardından yıkanmış ve temizlenmiş olan ıspanak köklerini ve sarımsakları ilave ediyoruz. Sebzelerin sulanmamasına dikkat ederek tuz, karabiber ve tel safranla tatlandırarak besin değerini kaybetmeden ocaktan alıyoruz.
- 5Fırında pişmiş olan dana kafesi bir kap içerisine alarak sosun işlemine başlıyoruz. Yine aynı tava içerisinde soya sosu ve et suyunu kaynatmaya bırakıyoruz, kaynayan sosa bir miktar nişastayı sulandırarak ekliyoruz ve sosun kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp süzüyoruz.
- 6Son olarak servis tabağının içerisine, sotelenmiş ıspanakları kaburganın altını besleyecek şekilde yerleştiriyoruz. Yanına da pancarları serpiştirerek güzel bir sunum haline getiriyoruz. Yapmış olduğumuz sostan dökerek servise sunuyoruz.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.