- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Panzanella Tarifi
Tarif
Panzanella Tarifi
İtalyan mutfağında çok köklü bir yeri olan, Toskana bölgesinde doğup tüm ülkeye yayılan, uğruna şiirler yazılan salata Panzanella… Toskana mutfağına ait Panzanella tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 51B
- 186
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g bayat ekmek (foccacia vs.)
20 ml balzamik sirke
30 ml sızma zeytinyağı
5 g tuz
250 g renkli çeri domates
150 g küçük renkli biber
100 g misket mozzarella peyniri
1 adet mor soğan
2-3 dal dağ kekiği
5-6 yaprak taze fesleğen
Nasıl Yapılır?
- 1Bayat ekmekleri küp küp doğradıktan sonra yağsız bir tavada hafif kızartın.
- 2Geniş bir karıştırma kabında; balzamik sirke, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırdıktan sonra kızarmış ekmekleri yumuşamaları için bu sosa ekleyin.
- 3Çeri domatesleri diri kalacak şekilde bir tavada soteleyin ve kenara alın.
- 4Aynı tavada renkli biberleri kızarana kadar soteleyin. Dilerseniz sap kısımlarını temizleyin ve iri iri doğrayın.
- 5Sotelenmiş domates ve biberleri ekmeklerin olduğu kaba alın.
- 6Üzerine ortadan ikiye kesilmiş mozzarella peynirlerini, ince doğranmış soğanı, taze kekikleri ve fesleğenleri ekleyip güzelce karıştırın.
- 7Hazır olan panzanella salatasını geniş ve güzel bir servis kasesine koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?