Tarif

Parfaits

Serinletici, ahududu dolu bir tatlı, Parfaits tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı
Çırpma
Parfaits

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
1150 g şeker
250 g taze ahududu
30 g vanilya özütü
45 g ahududu reçeli
15 g limon suyu
1 adet gronola
20 g chia tohum
1 adet jelatin

Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir tencerede şeker eriyinceye kadar Pınar Ekşi Krema ve şekeri orta ısıda karıştırın.
  • Başka bir küçük tencerede jelatini 75 ml soğuk suya koyun ve 5 dakika yumuşamaya bırakın.
  • Jelatini süzerek krema karışımına karıştırın.
  • Orta büyüklükte bir kapta jelatinli krema karışımına vanilyayı ekleyin ve altını kapatın.
  • Karışımı yaklaşık 40 dakika yoğurt kıvamına gelinceye kadar soğutun.
  • Ahududu sosu için küçük bir tencerede reçel ve limon suyunu ısıtın.
  • İnce gözlü bir elekten geçirin ve tamamen soğutun.
  • Krema karışımını 6 bardağa dökün.
  • Gronola ve chia tohumu ile kat kat dökmeye devam edin.
  • Sosla kaplayın ve en az 2 saat boyunca soğutun.
  • Sunmadan önce taze ahududular ile süsleyin.
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolata Soslu Ekler
15 Dakika
8-10 Kişilik
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Mini Alman Pastası
60 Dakika
2-4 Kişilik