Tarif

Pasafora Tatlısı Tarifi

Yumuşacık, ağızda dağılan nefis Pasafora Tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Pasafora aslında bir meyveli kurabiyedir. Bu meyveli kurabiyeyi şerbetleyerek bir tatlı haline getirebilir veya sadece kurabiye olarak tüketebilirsiniz. Pasafora tatlısı nasıl yapılır? Pasafora tatlısının şerbeti için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram tatlılarına alternatif olacak, enfes lezzete sahip bu şerbetli tatlı tarifini evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz! Tam kıvamında Pasafora tatlısı tarifinin tüm detaylarına gelin birlikte göz atalım!
60 Dakika
10-12 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 11B
  • 43
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kurabiye Hamuru için:
400 g Söke Pastalık Un
15 g kabartma tozu
4 adet yumurta
150 g toz şeker
50 g sıvı yağ
200 g Pınar Tereyağı, oda ısısında
Pınar
150 g toz Hindistan cevizi
150 g toz fındık
200 g tutti frutti meyve
üzerine sürmek için yumurta sarısı
Şerbeti için:
700 ml su
700 g toz şeker
4-5 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Un ve kabartma tozunun tamamı tezgaha dökülüp ortası havuz gibi açılır; yumurta, toz şeker, sıvı yağ ve oda sıcaklığında tereyağı koyulur.
  • Unun etrafına toz Hindistan cevizi ve toz fındık serpilir.
  • Hamur ortasından yoğurmaya başlanarak homojen bir şekle getirilir.
  • Yoğrulan hamuru 5 dakika dinlendirdikten sonra arzu edilen büyüklükte porsiyonlanarak şekil verilip tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülür ve videodaki gibi çatal çekilir.
  • Ürünler 10 dakika dinlendirildikten sonra konveksiyonel fırında 165°C’de, taş tabanlı fırında 180°C’de 25-30 dakika pişirilir.
  • Şerbeti için; su ve toz şeker kaynatılır, kaynayan şerbete 4-5 damla limon suyu sıkılır, bir dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
  • Fırından çıkan Pasafora tatlısı sıcakken, üzerine sıcak şerbet gezdirilir ve soğumaya bırakılır.Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Sıcak şerbet, sıcak Pasafora’ların üzerine gezdirilir!
*Kurabiye hamurunu +4°C’de 1 ay, -18°C’de 4 ay muhafaza edebilirsiniz. Dilediğiniz zaman buzdolabından çıkarıp kurabiye şekli vererek tatlınızı pişirebilirsiniz.
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.6
10 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kaymaklı Şöbiyet Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar (2)

DoğanGüloğlu
· 02.07.2023

Şekerpare tatlısı nın takviyelisi olmuş

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 02.07.2023

Güzel benzetme 😅👍 Afiyet olsun. Sevgiler.