- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi
Tarif
Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi
Tavuk sarma tarifi nasıl yapılır? Pastırma dolgulu lezzetli tavuk sarma tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 17B
- 71
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
10 adet mantar
30 g dijon hardal
10 dal maydanoz
20 ml beyaz şarap sirkesi
3 g muskat rendesi
tuz, karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağı ile zeytinyağını ocağa koyarak eritin. Küp doğranmış soğanı ekleyin ve hafif karamelize edin.
- 2Soğanların içerisine mantarları ilave edin. Beyaz şarap sirkesi ilave edin. Muskat, karabiber ve tuzla lezzetlendirin.
- 3Maydanoz ve kremayı ekleyerek iç harcını tamamlayın.
- 4Tavuk göğsünü ikiye ayırın ve dövün. İçine dijon hardalı sürün ve pastırma koyun. Hazır olan mantar karışımını ekleyerek tavuğu sarın ve iple bağlayın.
- 5Tavuğu ocakta biraz mühürleyin.
- 6Üzerine cheddar peynirini ekleyin ve 180 derecede 20 dk. fırınlayın.
- 7Hazırlanan mücverleri tabak düzeninde alt kısıma yerleştirin. Tavuğu dilimleyip mücverlerin üzerine dizin. Ve kalan mantar sosundan üzerine gezdirin. Yanına ekşi krema koyarak servis edebilirsiniz.
Elif Çıtak
Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?