Kısık Ateş
Tarif

Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi

Tavuk sarma tarifi nasıl yapılır? Pastırma dolgulu lezzetli tavuk sarma tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın, Tava
Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 71
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
10 ml zeytinyağı + 50 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 adet mantar
30 g dijon hardal
10 dal maydanoz
35 ml Pınar Krema
Pınar
20 ml beyaz şarap sirkesi
3 g muskat rendesi
tuz, karabiber
4 dilim Pınar Pastırma
Pınar
2 dilim Pınar Cheddar Peyniri
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ile zeytinyağını ocağa koyarak eritin. Küp doğranmış soğanı ekleyin ve hafif karamelize edin.
  • Soğanların içerisine mantarları ilave edin. Beyaz şarap sirkesi ilave edin. Muskat, karabiber ve tuzla lezzetlendirin.
  • Maydanoz ve kremayı ekleyerek iç harcını tamamlayın.
  • Tavuk göğsünü ikiye ayırın ve dövün. İçine dijon hardalı sürün ve pastırma koyun. Hazır olan mantar karışımını ekleyerek tavuğu sarın ve iple bağlayın.
  • Tavuğu ocakta biraz mühürleyin.
  • Üzerine cheddar peynirini ekleyin ve 180 derecede 20 dk. fırınlayın.
  • Hazırlanan mücverleri tabak düzeninde alt kısıma yerleştirin. Tavuğu dilimleyip mücverlerin üzerine dizin. Ve kalan mantar sosundan üzerine gezdirin. Yanına ekşi krema koyarak servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Siyez Keşkekli Hindi But Rulosu Tarifi
13B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi
25B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Izgara Tavuklu Karnabahar Püresi Tarifi
11B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Erhan Aslan
· 05.10.2019

Merhaba,tavuk altindakileri paylaşabilir misiniz? Ekstrdadan ne var diye.Videonuzu da bekliyorum ☺️ Başarılar

Özlem MIDIK
· 18.02.2020

Tavuğun altındakini de öğrenebilir miyiz