- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Patlıcan Kebabı Tarifi
Tarif
Patlıcan Kebabı Tarifi
Antep usulü Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? Çok lezzetli patlıcan kebabı tarifi ve püf noktaları...
65 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara
Paylaş
- 51B
- 84
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g kebaplık zırh kıyma (1 tatlı kaşığı tuz ile yoğurulmuş)
2 kg kemer patlıcan
500 g domates
300 g taze yeşil ve kırmızı biber
tuz ve karabiber
taze lavaş ekmek
Nasıl Yapılır?
- 1Kebaplık kıymayı hazırlamak için, et ve kuyruk yağını tuz ile zırhta kıyın. Dilerseniz kasabınıza hazırlatın. Patlıcan kebabı etinin diğer kebaplara göre biraz daha yağlı olması gerekir.
- 2Patlıcanların saplarını kesip atın ve 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde enine düzgün olarak doğrayın.
- 3Kuşbaşı şişine önce patlıcanı, sonra kıymadan alınan ceviz büyüklüğünde parçayı, sırayla bir patlıcan, bir et olarak dizin.
- 4Elinizle düzelterek kıymanın şişin etrafına eşit oranda geçirilmesine özen gösterin. Şişe geçirilen kebabın mangala sığacak şekilde dizilmesine dikkat edin. Şişe dizmeyi en son patlıcan ile bitirin.
- 5Kebabı saplarken yağlanan elinizi şişteki patlıcanlara sürün, böylece pişerken kabukları kavrulup yanmayacaktır. Patlıcan kebabı, kuşbaşı ve kıyma kebabına göre biraz daha kuvvetli ateşte pişirilmelidir. Böyle daha güzel pişer.
- 6Domatesleri büyüklüğüne göre 3-4 parçaya bölüp şişe saplayın. Biberleri bütün olarak şişe dizin. Domates ve biber şişlerini ateşte ayrı ayrı pişirin.
- 7Patlıcan kebabını düzgün bir şekilde şişten çıkararak bir tepsiye dizin. Domates ve biberleri de şişten çekerek üstüne yerleştirin. Bir fincan kadar su serperek üstünü kapatın. 10 dakika kadar kısık ateşin kenarında terlemeye bırakın.
- 8Pişen kebabı ince kebaplık pide içine yatırın. Patlıcanların ve domateslerin kabuklarını sıyırıp atın. Biberlerin saplarını alıp boylamasına koyun. Üzerine karabiber ve tuz ekleyip dürüm yapın.
Püf Noktası
*Bu tarifte et ve patlıcan ayrı, domates ve biberler ayrı ayrı şişlere dizilir ve ayrı ayrı pişirilir. Sonra hepsi bir arada tepside terletilerek, dürüm olarak yenir.
*Bu tarifi, simit kebabı gibi fırında da yapabilirsiniz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.