Tarif

Patlıcan Oturtma

Lezzeti ile patlıcan yemeklerinin baş tacı olan Patlıcan Oturtma diğer adıyla Musakka tarifi nasıl yapılır?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 51B
  • 167
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8-10 adet kemer patlıcan
250 g kıyma
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet kuru soğan
3-4 adet çarliston biber
2 diş sarımsak
30 g domates salçası
2 adet domates
tuz
karabiber
1/4 demet maydanoz
200 ml kızartmak için zeytinyağı
2 tutam toz şeker
Üzeri için:
2 adet domates
3-4 adet biber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların kabuklarını alacalı soyduktan sonra halka şeklinde yaklaşık 2 cm kalınlığında doğrayıp acısını almak için 15 dk. tuzlu suda bekletin.
  • Bir tencerede kıymayı kavurmaya başlayın, kıymanın rengi döndükten sonra az miktarda zeytinyağı ve 30 g tereyağı ilave edin.
  • Küp doğranmış soğan, biber ve ezilmiş sarımsakları tencereye ilave edin.
  • Tüm malzemeler piştikten sonra domates salçası ve küp doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Her biri istenilen pişme kıvamına geldiğinde 200 ml kadar su ilave edip ocağı kısık ateşe alın. Yaklaşık 30 dk. pişmeye bırakın.
  • Tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz ile lezzetlendirip tencereyi kenarı alın.
  • Ayrı bir kızartma tenceresine 200 ml zeytinyağı koyarak ocağın altını açın.
  • Yağ kızarken tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu alarak veya sıkarak patlıcanları kızartın.
  • Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alıp fazla yağından arındırın.
  • Daha sonra patlıcan dilimlerini yuvarlak bir tepsiye eşit bir şekilde dizin.
  • Üzerlerine gelişigüzel toz şeker serpin ve pişirdiğiniz kıymalı sosu üzerine paylaştırın.
  • Son olarak dilimlenmiş domates ve biberlerle süsleyip 190 derece fırında 45 dk. pişirin.
  • Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef

Yorumlar (10)

Süheyla İskender
· 28.05.2020

Şefim oturtma ve musakka arasındaki fark nedir.. Bir çok kaynağa baktım ama hepsinde farklı bilgi var

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 28.05.2020

Bu konuda bende çok şey duydum ve okudumÖncelikle musakka Yunanistan’da da yapılıyor ve bizimkine benziyor onlar Belşemal koyarak yapıyorlarMusakka patlıcanı kızartılarak yapılır diye bir söylemde var oturtma çiğden yapılır diye bir konuda söz konusu.Bence tamamen nasıl lezzetli yapmak istiyorsanız onu yapmayı deneyin iki şelildede deneyebilirsiniz ama ben böyle daha lezzetli olduğuna inanıyorum.Birde oturtmayı toplan patlıcanı dilim yapıp koymasını kavurup üzerine domates koyup yapan kişiler ve mutfaklarda var.Yani aradaki fark ilgili ben bir fark olduğunu düşünmüyorumAma tabiki bunu yinede değerli büyüklerimize ve şeflerimize danışacağım...!

Süheyla İskender
· 28.05.2020

Çok teşekkür ederim.. aşçılık okuyorum ve amacım halk eğitim merkezlerinde öğretici olmak..bunun için de doğruyu önce ben öğrenmeliyim... sizlerden bilgi almak benim için çok değerli.. tekrar teşekkür ederim

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 28.05.2020

Bende araştırmaya devam edeceğinin en doğru bilgiyi edinince altına yorum olarak yazacağım✨✨💫🤘

Batuhan Kömürcü
· 28.06.2020

Şefim merhaba böyle güzel bir tarifi doğrudan sizin sunmuş olmanız beni daha çok heyecanlandırıyor. Sizinle birebir sohbet etme imkanı kazanmak çok güzel bir duygu. Sizin gibi seflerimizle aynı ortamda çalışma imkanı bulmak bize çok şey katacaktır. Umarım bir gün karşılaşırız. Esenlikle kalınız.

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 29.06.2020

🙏🙏

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
8B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
51B Görüntüleme