Tarif

Patlıcan Oturtma

Lezzeti ile patlıcan yemeklerinin baş tacı olan Patlıcan Oturtma diğer adıyla Musakka tarifi nasıl yapılır?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere, Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8-10 adet kemer patlıcan
250 g kıyma
30 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
2 adet kuru soğan
3-4 adet çarliston biber
2 diş sarımsak
30 g domates salçası
2 adet domates
5 g tuz
3 g karabiber
10 dal maydanoz
200 ml zeytinyağı
3 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların kabuklarını alacalı soyduktan sonra halka şeklinde yaklaşık 2 cm kalınlığında doğrayıp acısını almak için 15 dk. tuzlu suda bekletin.
  • Bir tencerede 250 g kıymayı kavurmaya başlayın, kıymanın rengi döndükten sonra 10 ml zeytinyağı ve 30 g kadar tereyağı ilave edin.
  • Küp doğranmış soğan, çarliston biber ve ezilmiş sarımsağı tencereye ilave edin.
  • Tüm malzemeler piştikten sonra domates salçası ve küp doğranmış 2 adet domatesi ekleyin.
  • Her biri istenilen pişme kıvamına geldiğinde 200 ml kadar su ilave edip ocağı kısık ateşe alın. Yaklaşık 30 dk. pişmeye bırakın.
  • Tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz ile lezzetlendirip tencereyi kenarı alın.
  • Ayrı bir kızartma tenceresine 200 ml zeytinyağı koyarak ocağın altını açın.
  • Yağ kızarken tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu alarak veya sıkarak patlıcanları kızartın.
  • Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alıp fazla yağından arındırın.
  • Daha sonra patlıcan dilimlerini yuvarlak bir tepsiye eşit bir şekilde dizin.
  • Üzerlerine gelişigüzel toz şeker serpin ve pişirdiğiniz kıymalı sosu üzerine paylaştırın.
  • Son olarak dilimlenmiş domates ve biberler ile süsleyip 190 derece fırında 45 dk. pişirin.
  • Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Murat Yıldız
Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar (8)

Süheyla İskender

Şefim oturtma ve musakka arasındaki fark nedir.. Bir çok kaynağa baktım ama hepsinde farklı bilgi var

Murat Yıldız
28.05.2020

Bu konuda bende çok şey duydum ve okudumÖncelikle musakka Yunanistan’da da yapılıyor ve bizimkine benziyor onlar Belşemal koyarak yapıyorlarMusakka patlıcanı kızartılarak yapılır diye bir söylemde var oturtma çiğden yapılır diye bir konuda söz konusu.Bence tamamen nasıl lezzetli yapmak istiyorsanız onu yapmayı deneyin iki şelildede deneyebilirsiniz ama ben böyle daha lezzetli olduğuna inanıyorum.Birde oturtmayı toplan patlıcanı dilim yapıp koymasını kavurup üzerine domates koyup yapan kişiler ve mutfaklarda var.Yani aradaki fark ilgili ben bir fark olduğunu düşünmüyorumAma tabiki bunu yinede değerli büyüklerimize ve şeflerimize danışacağım...!

Süheyla İskender

Çok teşekkür ederim.. aşçılık okuyorum ve amacım halk eğitim merkezlerinde öğretici olmak..bunun için de doğruyu önce ben öğrenmeliyim... sizlerden bilgi almak benim için çok değerli.. tekrar teşekkür ederim

Murat Yıldız
28.05.2020

Bende araştırmaya devam edeceğinin en doğru bilgiyi edinince altına yorum olarak yazacağım✨✨💫🤘

Batuhan Kömürcü

Şefim merhaba böyle güzel bir tarifi doğrudan sizin sunmuş olmanız beni daha çok heyecanlandırıyor. Sizinle birebir sohbet etme imkanı kazanmak çok güzel bir duygu. Sizin gibi seflerimizle aynı ortamda çalışma imkanı bulmak bize çok şey katacaktır. Umarım bir gün karşılaşırız. Esenlikle kalınız.

Murat Yıldız
29.06.2020

🙏🙏

Murat Yıldız
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?