Patlıcan Oturtma
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanların kabuklarını alacalı soyduktan sonra halka şeklinde yaklaşık 2 cm kalınlığında doğrayıp acısını almak için 15 dk. tuzlu suda bekletin.
- 2Bir tencerede 250 g kıymayı kavurmaya başlayın, kıymanın rengi döndükten sonra 10 ml zeytinyağı ve 30 g kadar tereyağı ilave edin.
- 3Küp doğranmış soğan, çarliston biber ve ezilmiş sarımsağı tencereye ilave edin.
- 4Tüm malzemeler piştikten sonra domates salçası ve küp doğranmış 2 adet domatesi ekleyin.
- 5Her biri istenilen pişme kıvamına geldiğinde 200 ml kadar su ilave edip ocağı kısık ateşe alın. Yaklaşık 30 dk. pişmeye bırakın.
- 6Tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz ile lezzetlendirip tencereyi kenarı alın.
- 7Ayrı bir kızartma tenceresine 200 ml zeytinyağı koyarak ocağın altını açın.
- 8Yağ kızarken tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu alarak veya sıkarak patlıcanları kızartın.
- 9Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alıp fazla yağından arındırın.
- 10Daha sonra patlıcan dilimlerini yuvarlak bir tepsiye eşit bir şekilde dizin.
- 11Üzerlerine gelişigüzel toz şeker serpin ve pişirdiğiniz kıymalı sosu üzerine paylaştırın.
- 12Son olarak dilimlenmiş domates ve biberler ile süsleyip 190 derece fırında 45 dk. pişirin.
- 13Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar (8)
Şefim oturtma ve musakka arasındaki fark nedir.. Bir çok kaynağa baktım ama hepsinde farklı bilgi var
Bu konuda bende çok şey duydum ve okudumÖncelikle musakka Yunanistan’da da yapılıyor ve bizimkine benziyor onlar Belşemal koyarak yapıyorlarMusakka patlıcanı kızartılarak yapılır diye bir söylemde var oturtma çiğden yapılır diye bir konuda söz konusu.Bence tamamen nasıl lezzetli yapmak istiyorsanız onu yapmayı deneyin iki şelildede deneyebilirsiniz ama ben böyle daha lezzetli olduğuna inanıyorum.Birde oturtmayı toplan patlıcanı dilim yapıp koymasını kavurup üzerine domates koyup yapan kişiler ve mutfaklarda var.Yani aradaki fark ilgili ben bir fark olduğunu düşünmüyorumAma tabiki bunu yinede değerli büyüklerimize ve şeflerimize danışacağım...!

Çok teşekkür ederim.. aşçılık okuyorum ve amacım halk eğitim merkezlerinde öğretici olmak..bunun için de doğruyu önce ben öğrenmeliyim... sizlerden bilgi almak benim için çok değerli.. tekrar teşekkür ederim
