Kısık Ateş
Tarif

Patlıcanlı Börek Tarifi

Kolay patlıcanlı börek: hazır yufka ile kolayca hazırlanan nefis patlıcanlı kıymalı börek tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Patlıcanlı Börek Tarifi
Paylaş
  • 26B
  • 87
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet taze yufka
Yufkaları Islatmak için:
100 ml sıvı yağ
120 ml Pınar Süt
Pınar
1 adet yumurta
İç Harcı için:
300 g kıyma
1 adet kuru soğan
2-3 adet patlıcan
1/2 demet maydanoz
tuz, karabiber
toz kırmızı biber
kimyon
Üzeri için:
mavi haşhaş

Nasıl Yapılır?

  • Yufkaları ıslatmak ve üzerine sürmek için: bir kapta sıvı yağ, süt ve yumurta güzelce çırpılır.
  • İç Harcı için: bir tavada kıyma ve doğranmış soğan kavrulur, üzerine küp küp doğranmış patlıcanlar ilave edilir. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyonla lezzetlendirilir.
  • Piştikten sonra kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır. Taze yufka tezgaha serilir, üzerine ıslatmak için hazırlanan karışım güzelce dökülür ve yayılır. Daha sonra bir yufka daha alınır ve üzerine örtülür. Bu yufka ıslatılmaz.
  • Ardından 8 eşit parçaya kesilir. Her parçaya patlıcanlı iç harç konulur ve güzelce sarılır. Kalan ıslatılan harçtan üzerine sürülür ve haşhaş serpilir.
  • Hazır börekler bir fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında, 20-25 dakika kızarana kadar pişirilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Kereviz Böreği Tarifi
90 Dakika
1 Kişilik
33B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Mantar Dolgulu Su Böreği Tarifi
13B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Patlıcanlı Kıymalı Kol Böreği Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Birsen Yel
· 30.05.2020

köz patlıcanlada güzel olurmu acaba teşekkürler..

Ali İhsan Karaarslan

Köz patlıcan daha çok sulu olabilir bu yüzden sıkarak patlıcanın suyunu çıkarmak lazım bide belki biraz daha yufka (profesyonel değilim kendime mutfaktayım mantığımı kullanmaya çalıştım 🙂 .)

Birsen Yel
· 01.04.2021

çok teşekkürler..

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi