Kısık Ateş
Tarif

Patlıcanlı Kıymalı Kol Böreği Tarifi

Türk mutfağına özgü bir tepsi böreği olarak bilinen, el açması kol böreği tarifi nasıl yapılır? Hem patlıcanlı hem kıymalı enfes bir lezzete sahip kol böreği evde nasıl yapılır? Kol böreğini temel yapılış yöntemini kullanarak, istediğiniz iç harçla hazırlayabileceğinizi unutmayın. Peki, çıtır çıtır bir kol böreği hamuru için gerekli malzemeler nelerdir? Hazırsanız, Osmanlı'dan günümüze kadar en sevilen börek çeşitlerinden ‘kıymalı kol böreği’ tarifine hemen geçelim 😊
100 Dakika
8-10 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 17B
  • 56
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
İç Harcı için:
50 ml sıvı yağ
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
500 g kıyma
1 adet kapya biber
4 adet közlenmiş patlıcan
1 adet büyük boy rendelenmiş domates
tuz&karabiber
pul biber
1/4 demet maydanoz
Hamuru için:
500 g Söke Profesyonel Böreklik ve Boyozluk Un
400 ml su
8 g tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
25 g Pınar Yoğurt
Pınar
25 g sade yağ
25 ml sıvı yağ
susam ve çörek otu

Nasıl Yapılır?

  • İç Harcı için: Geniş bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını alın. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları soteleyin, ardından kıymayı ekleyin ve sulu kalacak şekilde pişirmeye devam edin.
  • Küçük küpler halinde doğranmış kırmızı kapya biber, közlenmiş patlıcan ve rendelenmiş domatesi de ilave edin ve karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber ve ince kıyılmış maydanozla lezzetlendirin. Hazır olan harcı kenara alın.
  • Hamuru için: Unu tezgaha alın, ortasını açın ve suyu koyun, bir miktar tuz ekleyin. Yavaş yavaş karıştırarak pürüzsüz kıvam alana kadar hamuru yoğurun, daha sonra elinizle güzelce toparlayın. Nemli bir bezin altında 25-30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi daire şeklinde yuvarlayın ve tekrar nemli bir bezin altında 20 dakika dinlendirin.
  • Kullanacağınız yuvarlak fırın kabını sıvı yağ ile yağlayın.
  • Her bir hamuru un serperek merdane ve oklava yardımıyla eşit olarak açın. Gerektiğinde bir miktar sıvı yağ ile elinizle dikkatlice çektirerek daha da inceltip büyütebilirsiniz. Hamurlarda herhangi bir yırtılma söz konusu olursa endişe etmeyin çünkü saracağınız için görünmeyecektir.
  • Açtığınız hamurlara, hazırladığınız iç harçtan yayın, ucundan kıvırmaya başlayarak rulo yapın ve sırayla tepsiye yerleştirin. Hamurların tamamı bitene kadar bu işlemi sürdürün.
  • Üzeri için yumurta sarısı ve yoğurdu çırpın. Bir fırça yardımıyla hamura eşit olarak sürün.
  • Ayrı bir kapta sade tereyağı ve sıvı yağını karıştırıp onu da hamura sürün. Son olarak bolca susam ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 185°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 ile 45 dk arası kontrollü pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra bir süre tepsisinde dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Patlıcanlı Börek Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Mantar Dolgulu Su Böreği Tarifi
15B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Su Böreği Tarifi
80 Dakika
8-10 Kişilik
354B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.