- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Patlıcanlı Kıymalı Kol Böreği Tarifi
Tarif
Patlıcanlı Kıymalı Kol Böreği Tarifi
Türk mutfağına özgü bir tepsi böreği olarak bilinen, el açması kol böreği tarifi nasıl yapılır? Hem patlıcanlı hem kıymalı enfes bir lezzete sahip kol böreği evde nasıl yapılır? Kol böreğini temel yapılış yöntemini kullanarak, istediğiniz iç harçla hazırlayabileceğinizi unutmayın. Peki, çıtır çıtır bir kol böreği hamuru için gerekli malzemeler nelerdir? Hazırsanız, Osmanlı'dan günümüze kadar en sevilen börek çeşitlerinden ‘kıymalı kol böreği’ tarifine hemen geçelim 😊
100 Dakika
8-10 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 56
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
İç Harcı için:
50 ml sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
500 g kıyma
1 adet kapya biber
4 adet közlenmiş patlıcan
1 adet büyük boy rendelenmiş domates
tuz&karabiber
pul biber
1/4 demet maydanoz
Hamuru için:
500 g Söke Profesyonel Böreklik ve Boyozluk Un
400 ml su
8 g tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
25 g sade yağ
25 ml sıvı yağ
susam ve çörek otu
Nasıl Yapılır?
- 1İç Harcı için: Geniş bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını alın. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları soteleyin, ardından kıymayı ekleyin ve sulu kalacak şekilde pişirmeye devam edin.
- 2Küçük küpler halinde doğranmış kırmızı kapya biber, közlenmiş patlıcan ve rendelenmiş domatesi de ilave edin ve karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber ve ince kıyılmış maydanozla lezzetlendirin. Hazır olan harcı kenara alın.
- 3Hamuru için: Unu tezgaha alın, ortasını açın ve suyu koyun, bir miktar tuz ekleyin. Yavaş yavaş karıştırarak pürüzsüz kıvam alana kadar hamuru yoğurun, daha sonra elinizle güzelce toparlayın. Nemli bir bezin altında 25-30 dakika dinlendirin.
- 4Dinlenen hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi daire şeklinde yuvarlayın ve tekrar nemli bir bezin altında 20 dakika dinlendirin.
- 5Kullanacağınız yuvarlak fırın kabını sıvı yağ ile yağlayın.
- 6Her bir hamuru un serperek merdane ve oklava yardımıyla eşit olarak açın. Gerektiğinde bir miktar sıvı yağ ile elinizle dikkatlice çektirerek daha da inceltip büyütebilirsiniz. Hamurlarda herhangi bir yırtılma söz konusu olursa endişe etmeyin çünkü saracağınız için görünmeyecektir.
- 7Açtığınız hamurlara, hazırladığınız iç harçtan yayın, ucundan kıvırmaya başlayarak rulo yapın ve sırayla tepsiye yerleştirin. Hamurların tamamı bitene kadar bu işlemi sürdürün.
- 8Üzeri için yumurta sarısı ve yoğurdu çırpın. Bir fırça yardımıyla hamura eşit olarak sürün.
- 9Ayrı bir kapta sade tereyağı ve sıvı yağını karıştırıp onu da hamura sürün. Son olarak bolca susam ve çörek otu serpin.
- 10Önceden ısıtılmış 185°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 ile 45 dk arası kontrollü pişirin.
- 11Fırından aldıktan sonra bir süre tepsisinde dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.