Tarif

Domates Pilavı Tarifi

Pirinç pilavını her haliyle sevenlerdenseniz, buram buram yaz domatesi kokan bu tarifi sizler için paylaşıyorum. Domatesli pilav nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Domates Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 32B
  • 109
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g baldo pirinç
6 adet olgun domates
30 ml zeytinyağı
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 diş sarımsak
kaya tuzu
öğütülmüş karabiber
1 tutam toz şeker
300 ml tavuk suyu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bir kaba alın, üzerine bir tutam tuz ve sıcak su ekleyerek en az 1 saat dinlendirin. Daha sonra iyice yıkayıp süzün.
  • Yıkanmış domatesleri ortadan ikiye kesin. Rendenin ince kısmıyla domatesleri rendeleyin.
  • Yanmaz-yapışmaz tabanlı geniş bir pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. Doğranmış sarımsakları ekleyip hafif kavurun.
  • Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyip kısık ateşte kavurun.
  • Kavrulan domateslere pirinçleri ekleyin ve şeffaf bir görünüm alana kadar kavurma işlemini sürdürün.
  • Tuz, karabiber ve toz şekerle tatlandırın. Sıcak tavuk suyunu ekleyin ve tahta kaşıkla bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
  • Su kaynayıp pilav göz göz olunca kısık ateşe alın ve 10-15 dakika daha kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
  • Pilav piştikten sonra ocaktan alın, üzerine havlu kağıt kapatıp 10 dakika demlendirin.
  • Demini alan pilavı bir kez karıştırıp sıcak olarak servis edin.
  • Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz, dereotu, roka ve taze soğan serpebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tuz ve karabiber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Tavuk suyu yerine et suyu kullanabilirsiniz.
*Üzerine ince kıyılmış dilediğiniz yeşillikleri serpebilirsiniz. (maydanoz, dereotu, roka, taze soğan)
*Dilerseniz, servis tabağına aldığınız pilavın üzerine sarımsakla tatlandırılmış zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kestaneli ve Ciğerli İç Pilav Tarifi
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Sucuklu Pirinç Pilavı Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi
31B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.