- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Domates Pilavı Tarifi
Tarif
Domates Pilavı Tarifi
Pirinç pilavını her haliyle sevenlerdenseniz, buram buram yaz domatesi kokan bu tarifi sizler için paylaşıyorum. Domatesli pilav nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 35B
- 111
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g baldo pirinç
6 adet olgun domates
30 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
kaya tuzu
öğütülmüş karabiber
1 tutam toz şeker
300 ml tavuk suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci bir kaba alın, üzerine bir tutam tuz ve sıcak su ekleyerek en az 1 saat dinlendirin. Daha sonra iyice yıkayıp süzün.
- 2Yıkanmış domatesleri ortadan ikiye kesin. Rendenin ince kısmıyla domatesleri rendeleyin.
- 3Yanmaz-yapışmaz tabanlı geniş bir pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. Doğranmış sarımsakları ekleyip hafif kavurun.
- 4Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyip kısık ateşte kavurun.
- 5Kavrulan domateslere pirinçleri ekleyin ve şeffaf bir görünüm alana kadar kavurma işlemini sürdürün.
- 6Tuz, karabiber ve toz şekerle tatlandırın. Sıcak tavuk suyunu ekleyin ve tahta kaşıkla bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
- 7Su kaynayıp pilav göz göz olunca kısık ateşe alın ve 10-15 dakika daha kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
- 8Pilav piştikten sonra ocaktan alın, üzerine havlu kağıt kapatıp 10 dakika demlendirin.
- 9Demini alan pilavı bir kez karıştırıp sıcak olarak servis edin.
- 10Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz, dereotu, roka ve taze soğan serpebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tuz ve karabiber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Tavuk suyu yerine et suyu kullanabilirsiniz.
*Üzerine ince kıyılmış dilediğiniz yeşillikleri serpebilirsiniz. (maydanoz, dereotu, roka, taze soğan)
*Dilerseniz, servis tabağına aldığınız pilavın üzerine sarımsakla tatlandırılmış zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.8
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.