Tarif

Patlıcanlı Karides Tarifi

Karidesle patlıcanın eşsiz uyumu, patlıcanlı karides tarifi.
25 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Kızartma
Patlıcanlı Karides Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 27
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Karides
Pınar
3 adet patlıcan
15 g Pınar Tereyağ
Pınar
20 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
15 g dereotu
2 g taze soğan
4 g tuz
2 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları uzun dilimler halinde kestikten sonra tuzlu suda 10 dakika bekletip kağıt havlu ile kurulayın.
  • Üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve ızgara yada yanmaz bir tavada patlıcanların her iki tarafıda altın rengi olana kadar pişirin.
  • Tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, ikiye bölünmüş sarımsakları ekledikten sonra 30 sn soteleyip çıkarın. Karidesleri ekleyerek yüksek ateşte 5-6 dakika soteleyin. Tuzu, karabiberi ve tereyağını tavaya ilave edip lezzetlendirin, ocaktan aldığımız karışıma doğranmış dereotunu ekleyin.
  • Yeşil soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda 30 sn bekletin ve buzlu su olan bir kaba alın orada da aynı şekilde bekletip sudan alıp kurulayın. Hazırladığımız karidesli içi patlıcanlara her iki ucu açık kalacak şekilde rulo yapın ve yeşil soğanlarla patlıcanları ortasından bağlayın. Fazla kısımlarını makasla alıp servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Somon Pasta Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Levrek Sırdağ Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Lakerda Tarifi
150 Dakika
6-8 Kişilik
45B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.