Kısık Ateş
Tarif

Cacık Tarifi

Hemen hemen her yemeğin yanına yakışan lezzetli mi lezzetli cacık tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında bir cacık yapmanın püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Çırpma
Cacık Tarifi
Paylaş
  • 137B
  • 101
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3-4 adet salatalık
2 diş sarımsak
4 g kaya tuzu
1/2 demet dereotu
400 g Pınar Yoğurt
Pınar
150-200 ml soğuk su
10 ml zeytinyağı
taze nane

Nasıl Yapılır?

  • Bol suda yıkayıp kuruladığınız salatalıkların uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.
  • Ardından salatalıkları küçük küpler halinde doğrayın veya tercihe göre rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
  • Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda ezin, dereotunu incecik kıyın.
  • Yoğurdu derin bir kaba alın, içerisine doğranmış salatalıkları, ezilmiş sarımsakları ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
  • Karıştırarak azar azar soğuk su ilavesiyle cacığın kıvamını ayarlayın. Ardından servis kaselerine paylaştırın.
  • Üzerini zeytinyağı, dereotu ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Cacığı sulandırmaması için salatalıkların kabuklarını bütünüyle soymayın.
*Salatalıkları doğramak yerine rendenin kalın tarafıyla rendeleyerek kullanabilirsiniz.
*Zeytinyağı ve nane eklemeden de cacığı servis edebilirsiniz.
*Kuru nane yerine taze nane kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.5
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Sarması Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme
Mütebbel Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
140B Görüntüleme
Humus Lokması Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Tefo Yıldız
· 14.01.2021

Bu iyi oldu hep merak ediyorduk Ne cacığı bu 😂

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi