Tarif

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi

İzmir usulü enginar dolması tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağlı enginar dolması yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
approved
Paylaş
  • 17B
  • 57
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet büyük boy enginar
1/2 demet taze nane
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
110 g zeytinyağı
180 g yasemin pirinci
1 adet kuru soğan
3 g toz şeker
10 g tuz
5 g karabiber
5 g kuru nane
1 adet limon suyu
1 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • Enginarları ayıklayın. Yapraklarını koparmamaya özen göstererek içindeki tüylü kısımları temizleyin, saplarının içindeki beyaz kısımları ayırın. Kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Tüm yeşillikleri ince ince doğrayın. Pirinci ıslatın.
  • Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Ardından yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurma işlemine devam edin.
  • Üzerine ince ince kıydığınız tüm yeşillikleri ekleyin. Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
  • Enginarları geniş ve yayvan bir tencereye alın, önce ortalarını sonra yaprakların aralarını pirinçli harçla doldurun.
  • Tencerenin 3/1’i kadar su koyun, üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve enginar saplarını ilave edin.
  • Kısık ateşte enginar yaprakları ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  • Bir kapta sosu için: limon suyu ve yumurtayı güzelce çırpın ve kaşıkla dolmaların üzerine gezdirin. 5 dk. daha pişirip ocaktan alın ve yoğurt ile servis edin.

Püf Noktası

*Enginarları kararmaması için limonlu suda 20 dakika bekletin.
*Enginar yapraklarını tuttuğunuzda kolayca kopuyorsa pişmiş demektir.
*Servis etmeden önce yemeğin üzerinde zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Yudum Kıvançkaya
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Kestaneli Kelem Sarma Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
22B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sebzeli Etli Dolma Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.