Tarif

Pratik Cevizli Ev Baklavası Tarifi

Bayram sofralarınızı tatlandırmak için harika bir seçenek olan cevizli ev baklavası tarifiyle karşınızdayız! Bu tarif, bayram coşkusunu yansıtan, nefis bir lezzet sunuyor. Az malzeme ve kolay adımlarıyla herkesin rahatlıkla yapabileceği bir tatlı. Şimdi gelin, adım adım bu pratik ev baklavası tarifini birlikte yapalım! 😊
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Pratik Cevizli Ev Baklavası Tarifi
Paylaş
  • 3B
  • 14
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 adet taze baklava yufkası
Şerbeti için:
250 g toz şeker
370 ml su
4-5 damla limon suyu
İçi için:
135 g kırık ceviz
120 g sade yağ
Üzeri için:
120 g sade yağ

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbet için, bir tencereye toz şekeri ve suyu alın ve 10 dakika kaynatın.
  • Ardından limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Soğuması için başka bir kaba alın.
  • İçine sürülecek sade yağı bir tencerede, üzerine dökülecek sade yağı başka bir tencerede eritin.
  • Fırını 175°C'ye ısıtın.
  • 25x35 cm boyutlarındaki tepsinizi tezgaha alın.
  • 2 yaprak yufka serin, üzerine sade yağ sürüp fırçayla her yerine gelecek şekilde yayın.
  • Her kat için aynı işlemi tekrarlayın.
  • 20 kat yufkadan sonra cevizi serpin ve güzelce yayın.
  • Yufkaları aynı şekilde dizmeye devam edin. Son kat yufkanın üzerine hafifçe kalan yağı sürün ve dilimleyin.
  • Üzeri için erittiğiniz sade yağı her dilimin üzerine gelecek şekilde dökün ve fırına atın.
  • 35-45 dakika kadar, iyice kızarana kadar fırında tutun.
  • Fırından alıp, tezgahta 2 dakika bekleyip, ilk sıcağı gittikten sonra soğumuş şerbeti yavaşça dökün.
  • Şerbeti çektikten sonra servis tabaklarına alıp, üzerine fıstık dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi
51B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi
75 Dakika
8-10 Kişilik
25B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.